Borcu olan esnafa Bakan Şimşek'ten gülümseten haber! Borçlar 6 ay ertelendi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamasının ardından karar bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Borcu olan esnafa Bakan Şimşek'ten gülümseten haber! Borçlar 6 ay ertelendi

Geçtiğimiz günlerde müjdeli haberler veren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek deprem bölgesinde esnafa Halk Bankası tarafından kullandırılan kredilerin ödemelerine faizsiz 6 ay daha erteleme yapılacağını belirtmişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamasının ardından karar bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda yer alan esnafların ertelemeden yararlanabilmesi için 6 Ağustos'tan itibaren 3 ay içinde bankaya yazılı şekilde başvurması gerektiğine yer verildi.

ESNAFA DESTEK DEVAM EDİYOR!

Deprem bölgesinde Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Osmaniye ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde yer alan mücbir sebep hali devam eden bu yerlerde esnaf ve sanatkârın kredi borçlarının 6 ay ertelenmesi kararı alındı.

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan karar doğrultusunda depremler nedeniyle sayılan yerlerde iş yeri veya işletmesi zarar gören ve faal bir şekilde esnaflık faaliyetini devam ettiremeyen esnaf ve sanatkâra 6 Şubat ve öncesi tarihlerde TESKOMB ve ESKKK kefaletiyle Halkbank'tan kullandırılan düşük faizli kredilere ait borçlar, ilgili mevzuat kapsamında faiz tahakkuk ettirilmek suretiyle 6 ay ertelendi.

KARAR BUGÜN RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI!

Geçtiğimiz gün açıklamada bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında afet bölgesi ilan edilen yerlerde deprem nedeniyle işletmesi zarar gören esnaf ve sanatkarımıza Halk Bankası tarafından kullandırılan kredilerin ödemelerine başvuru şartı aranmaksızın 6 ay daha faizsiz erteleme getiriyoruz." demişti.

SONRAKİ HABER