Blomberg HT Eylül ayı enflasyon beklenti anketi sonuçları açıklandı!

Gözler Eylül ayı enflasyonu ve Ekim 2024 resmi kira artış oranı rakamlarına çevrilirken Bloomberg HT beklenen raporu yayımladı. Enflasyon beklentisi açıklandı.

Blomberg HT Eylül ayı enflasyon beklenti anketi sonuçları açıklandı!

Ekonomide yaşanan dalgalanmayı kontrol altına almak adına Merkez Bankası ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından parasal sıkılaşma politikası uygulanmaya devam ediyor. Bu kapsamda enflasyonu düşürmek için yüksek faiz politikası uygulanırken gözler Eylül ayı enflasyonu raporuna çevrilmişti. TÜİK TEFE TÜFE Eylül ayı enflasyonu ve Ekim ayı resmi kira artışı oranı öncesi beklenti anketi sonuçları açıklandı.

BLOOMBERG HT EYLÜL AYI ENFLASYONU NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Bloomberg HT'nin anketine göre; enflasyon beklentileri konusunda hane halkı ve reel sektörden daha iyimser olan piyasa katılımcıları eylülde yıllık enflasyonun yüzde 48,3 seviyesine geleceğini öngörüyor. Piyasa katılımcılarınn aynı dönem için aylık enflasyon tahmini de yüzde 2,2 oldu. Ağustos ayında yıllık enflasyon yüzde 51,97, aylık enflasyon ise yüzde 2,47 olarak gerçekleşmişti.

2024 yıl sonu enflasyon tahmini beklentisi ise yüzde 42 olarak gerçekleşti.

TÜİK TEFE TÜFE 2024 EYLÜL AYI ENFLASYONU VE EKİM 2024 RESMİ KİRA ARTIŞI ZAM ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yılın 9. ayı enflasyon oranı TÜİK tarafından 3 Ekim 2024 Perşembe günü açıklanacak. Saat 10:00 itibari ile resmi rapor TÜİK resmi internet sitesi üzerinden yayımlanacak. Raporda yer alan aylık TÜFE oranı ile beraber son 3 aylık enflasyon oranı da kesinleşmiş olacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER