Bitcoin öyle bir çakıldı ki! Piyasa Kahini Bitcoin düşüşünü iki nedene bağladı operasyon var

Son dönemde yaşadığı değer kayıpları ile küresel piyasalarda milyarlarca doların erimesine neden olan kripto paralar yatırımcıda endişe yarattı. Bitcoin piyasası takip edilirken uzman isimden kritik bir değerlendirme geldi.

Bitcoin öyle bir çakıldı ki! Piyasa Kahini Bitcoin düşüşünü iki nedene bağladı operasyon var

Bitcoin öyle bir çakıldı ki! Piyasa Kahini Bitcoin düşüşünü iki nedene bağladı operasyon var - Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, adeta çakıldı. Bitcoin'deki sert düşüş yatırımcıları endişelendirirken bu durumun nedeni de merak konusu oldu. Yaptığı piyasa analizleri ile dikkatleri çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu kez Bitcoin piyasasını değerlendirdi.

Açıklamaları ile ezber bozan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş'ten kritik bir açıklama geldi. ''Bitcoin neden çakıldı?'' soruy-suna yanıt aranırken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı olarak tanınan ve Piyasa Kahini olarak isimlendirilen Memiş "İki etken var" diyerek uyardı.

8 AYDIR YÜKSELİŞ TRENDİNDEKİ BİTCOİN'DEN SERT DÜŞÜŞ

Yeni yıldan bu yana yükseliş trendinde hareket ederek yatırımcısının yüzünü güldüren Bitcoin, SpaceX'in elinde bulundurduğu Bitcoinleri satmış olabileceğine ilişkin haber akışıyla birlikte bir anda sert düşüş yaşadı. ''Bitcoin'deki sert düşüşün başka nedenleri var mı ? Bitcoin düşüşlerinin arkasında ne var, yükseliş trendine geri gelir mi?'' sorularını yanıtlayan Finans Analisti Memiş, Bitcoin'deki düşüşlere ilişkin bir değerlendirmede bulundu. Uzman isim Memiş, düşüşleri SpaceX gelişmesinin ötesine taşıdığı iki nedene bağladı ve yatırımcıları uyardı.

MEMİŞ: "BITCOIN DÜŞÜŞÜNDE İKİ NEDEN VAR"

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in Bitcoin'in düşüşüne neden olarak gösterdiği iki gelişme ve uzun vadeli tahmini de yatırımcının dikkatini çekti. Uzman isim Memiş, Bitcoin'in düşüşüyle ilgili yaptığı analizde; "Bu haftanın en çok dikkat çekeni Bitcoin. Yatırımcılara kan kusturan bir düşüş var. 26 bin 49 dolara kadar geriledi.

ekran-goruntusu-2023-08-20-170600.png

Bir anda kripto paralardaki hızlı çöküşün arkasında iki neden var. Çin tarafından iflas haberleri ve buraya yön veren balinaların ciddi anlamda satış yapmaları. Kendileri bu tezgahı kurdular. Bu satışların ne kadar derinleşeceği ile alakalı belirsizlik var. 28 bin 800 destek seviyesi kırıldı. Şimdi aşağısında boşluk var ama bence yukarı yönlü hareketler devam edecektir. Satışların nedeni tamamen operasyondur. Ciddi anlamda kazanç elde ettiler. Kripto piyasasında kar satışları hızlanır mı hızlanmaz mı, önemli bir etken olacak." dedi.

Bunun bir tezgah olduğundan bahseden Memiş, satışların operasyon olduğunun altını çizerek ''Satışların nedeni tamamen operasyondur. Ciddi anlamda kazanç elde ettiler. Kripto piyasasında kar satışları hızlanır mı hızlanmaz mı, önemli bir etken olacak." ifadelerine yer verdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER