Bir düzenleme daha geliyor! 1 Ağustos'tan itibaren yüzde 2.89 oranında uygulanacak!

Faiz oranlarında değişikliğe gidileceğine dair açıklamalar gündeme geldi. Bunun ile birlikte KMH için ise uygulanacak azami faiz oranında değişikliğe gidildi. Detaylar belli oldu.

Bir düzenleme daha geliyor! 1 Ağustos'tan itibaren yüzde 2.89 oranında uygulanacak!

Faiz oranlarında güncellemeye gidildiğine dair açıklamalar yapıldı. Bunun ile birlikte Merkez Bankası bu konu hakkında açıklamalarda bulundu.

emekli1-001.jpeg

Böylece bilindiği üzere haziran ayı baz alındığında politika faizi yüzde 8.5’dan yüzde 15’e çıkarılmıştı. Şimdi ise faize yönelik güncelleme yapıldı. Kredili Mevduat Hesabı hakkında açıklamalar yapılırken faiz oranlarında değişikliğe gidildiği de belli oldu. Peki ama bu güncelleme ile birlikte Kredili Mevduat Hesabı için uygulanacak azami faiz oranı yüzde kaç oldu?

KREDİLİ MEVDUAT HESABI İÇİN AZAMİ FAİZ ORANI BELLİ OLDU!

Politika faizi haziran ayında yüzde 8.5’dan yüzde 15’e çıkarıldı. Bunun ile birlikte referans oran yüzde 1.36 oldu. Kredi kartı azami akdi oranı ve nakit çekimlerde yüzde 1.91 olarak gerçekleşirken, gecikme oranı faizi ise yüzde 2.21'e kadar yükseldi.

emekli-001.jpg

Ayrıca 1 Ağustos’tan itibaren referans oran yüzde 1.58 olacak. Kredi kartı azami faiz oranı yüzde 2.13'e kadar yükselecek. Gecikme oranı ise yapılan yeni düzenleme ile yüzde 2.43 olacak. Nakit kullanım ve KMH içinde bir düzenleme gündeme geldi. Böylece uygulanacak azami faiz oranı yüzde 2.89'a kadar yükselecek. Nakit çekimlerde gecikme faiz oranı ise 1 Ağustos'tan itibaren yüzde 3.19 olacak.

SONRAKİ HABER