Binlerce Ankaralıya yeni ödeme duyuruldu! Çocuğu okula gidenlere 500 TL destek ödeniyor hemen başvurun

Ülkemizde pek çok konuda vatandaşlara sosyo-ekonomik destekler veriliyor. Belediyelerin de sosyal destek ödemeleri için proje geliştirmesi ile vatandaşlar yapılan açıklamaları takip etmeye başladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden destek mesajı geldi.

Binlerce Ankaralıya yeni ödeme duyuruldu! Çocuğu okula gidenlere 500 TL destek ödeniyor hemen başvurun

Türkiye'de asgari yaşam koşullarını karşılamayan pek çok aile için hükümet ve belediyeler tarafından destekler veriliyor. Söz konusu destekler vatandaşların asgari yaşam koşullarına ulaşması, aylık geçimlerini sıkıntısız atlatmaları için geliştirilirken yeni ödemeler de art arda duyuruluyor.

Devletin bakanlıklar aracılığıyla verdiği yardımların yanı sıra belediyeler de bu yardımlara önayak olurken Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden (ABB) yeni bir açıklama geldi. 2023 - 2024 Eğitim Öğretim döneminde öğrencilerin okul masraflarını gidermesi için 'Kırtasiye Yardımı'nı duyuran ABB, Başkent Kart aracılığı ile vatandaşa 500 TL destek vereceğini bildirdi. Haberankara.com okurları için ABB'nin kırtasiye desteğini derledik.

ANKARALILARA BELEDİYEDEN KIRTASİYE YARDIMI

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımları duyurulmaya başlandı. Sosyal, hak ve insan odaklı belediyecilik anlayışı ile faaliyetlerine devam eden ABB'de Başkan Mansur Yavaş'ın liderliğinde pek çok yeni projeye imza attı. Her yıl binlerce öğrenciye eğitim desteği veren Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu yılda öğrenciler için kırtasiye yardımını duyurdu.

binlerce-ankaraliya-yeni-odeme-duyuruldu-cocugu-okula-gidenlere-500-tl-destek-odeniyor-hemen-basvurun.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent Kart ile ihtiyaç sahibi ailelerin öğrenci çocukları için 500 TL kırtasiye desteği vereceğini duyururken aynı zamanda esnafa da destek olunması için uygulamanın yalnızca Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası üyesi kırtasiyecilerde geçerli olacağı bildirildi. Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Müslüm Küçükarzuman, ABB'nin Başkent Kart ile ihtiyaç sahibi ailelerin öğrenci çocukları için 500 TL kırtasiye desteği vereceğini duyururken uygulamanın Türkiye'de ilk olduğuna dikkati çekti. Küçükarzuman, "Büyükşehir Belediyemiz, Başkent Kartı'na yükleme yapılan ailelere mesaj çekecek. Öğrenci için Başkent Kart ile yapılan bu nakdi yardım sadece odamız üyesi kırtasiyecilerimizde geçerli olacak. Bu uygulama zincir marketlerde geçerli olmayacak." ifadelerine yer verdi.

MADDİ DURUMU YETERSİZ AİLELERE 500 TL KIRTASİYE DESTEĞİ

Küçükarzuman, yaptığı açıklamada, kırtasiye malzemelerine gelen zamlara dikkat çekti ve bu doğrultuda "2023-2024 eğitim öğretim yılı için Ankara Büyükşehir Belediyemiz tarafından Ankara'da nakdi kırtasiye yardımı Başkent Kart hesaplarına sadece maddi durumu yetersiz ve okuyan çocuğu olan ailelere yapılıyor." değerlendirmesinde bulundu. ''Kartlara nakdi yükleme okullar açılmadan yapılacak. Bu yıl Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkent Kartlara 'Eğitim Harcı' şeklinde yüklenecek miktarın öğrenci başına yaklaşık 500 TL olacağını ve 250 binin üzerinde öğrencimizin bu destekten yararlanacağını düşünüyorum" diyen Küçükarzuman, ABB tarafından Başkent Kart'ına yükleme yapılan ailelere mesaj gideceğini, bu nakdi yardımın sadece oda üyesi kırtasiyecilerinde geçerli olacağını söyledi.

Söz konusu yardımdan ise ABB'den sosyal yardım alan, çocuğu okula giden aileler yararlanacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER