Benzine 2 TL motorine 4 TL zam gelecek mi?

Akaryakıt fiyatlarına zam haberleri peş peşe gelirken liste fiyatları yakından takip ediliyor. Zam haberleri ardı ardına gelirken motorin ve benzin tarafından yeni bir zam iddiası geldi.

Benzine 2 TL motorine 4 TL zam gelecek mi?

Benzine 2 TL motorine 4 TL zam gelecek mi? - 7 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile vergi ve harçlarda artışa gidildi. '492 Sayılı Harçlar Kanunu'na Bağlı Tarifelerde Yer Alan Maktu Harç Tutarının Yüzde 50 Oranında Artırılmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bunun ardından Katma Değer Vergisi'ne (KDV) gelen zam akaryakıt fiyatlarında yeni bir zamma neden oldu.

Akaryakıttan alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zamlanırken alınan yeni zam kararı ile akaryakıt fiyatları değişti. Bununla birlikte kur farkından kaynaklı olarak akaryakıta zam gelmeye devam ederken benzine 2 TL, motorine 4 TL olmak üzere yeni bir zam iddiası gündeme geldi. Bununla birlikte araç sahipleri de ''Motorine ve benzine zam gelecek mi?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

AKARYAKITA ZAM VAR MI?

Akaryakıt fiyatları için temmuz ayında başlayan zam serisi ağustos ayında da devam etti. Benzine 2 TL, motorine 4 TL zam geleceği iddia edildi. Araç sahipleri, benzin ve motorin ile ilgili zam iddiaları sonrası konuya dair gelişmeleri yakından takip ederken akaryakıt fiyatları için ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) tarafından açıklamada bulunuldu.

zam.jpg

EIA, petrol fiyatları için bu yılki tahminlerini 4 dolar yükseltti. ABD Enerji Enformasyon İdaresi 2024 yılında petrolün 86,48 dolar olacağı tahmininde bulunuldu. Henüz benzin ve motorine geleceği iddia edilen zamlarla ilgili olarak da resmi bir açıklama yapılmadı.

10 AĞUSTOS GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Güncel benzin, LPG ve motorin fiyatı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. İşte güncel rakamlar;

İSTANBUL'DA AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin: 36,08 TL
Motorin: 36,48 TL
LPG (Otogaz): 15,83 – 16,29 TL

ANKARA'DA AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin: 36,58 TL
Motorin: 37,00 TL
LPG (Otogaz): 16,28 TL

benzin-fiyatlarina-devlet-el-atiyor-artik-sistem-degisiyor-200-lira-ucuza-akaryakit-alabileceksiniz-460

İZMİR'DE AKARYAKI FİYATLARI

Benzin: 36,64 TL
Motorin: 37,07 TL
LPG (Otogaz): 16,02 TL

Haberankara.com

SONRAKİ HABER