Benzine 1 lira 35 kuruş zam geliyor! Motorine zam gelecek mi?

7 Haziran itibariyle 1,25 liralık gelen indirim sonrası benzine yeniden zam geliyor. Sektör kaynaklarına göre gelecek zammın 1 lira 35 kuruş olması bekleniyor.

Benzine 1 lira 35 kuruş zam geliyor!

Ortadoğu'da devam eden krizler ve piyasalardaki hareketlilik benzin ve motorin fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Buna göre benzine 21 Haziran Cuma gününden itibaren 1,35 TL zam gelmesi düşünülüyor.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde Filistin'e yönelik gerçekleştirdiği saldırıları, dövizdeki değişimler ve brent petroldeki dalgalanmalar petrol fiyatlarını etkilemeyi sürdürüyor. Brent petrolün varil fiyatı yüzde 3,6 yükselirken, New York Ticaret Borsası'nda işlem gören doğal gazın İngiliz Termal Birimi (MMBtu) cinsinden fiyatı yüzde 1 azaldı.

MOTORİN SABİT KALDI

Petrolün varil fiyatında meydana gelen yükselişler, benzin ve motorin fiyatlarına da yansıyor. Buna göre Cuma gününden itibaren benzine 1 lira 35 kuruşluk zam gelmesi öngörülüyor. Motorinin fiyatlarında ise henüz bir değişiklik yapılmadı.

Cuma günü pompaya yansıyacak zamlı fiyat öncesi benzin ve motorinin güncel fiyatları ise şöyle:

İSTANBUL

Benzin fiyatı: 40.03 TL

Motorin litre fiyatı: 40.67 TL

LPG litre fiyatı : 21.38 TL

ANKARA

Benzin litre fiyatı: 41.28 TL TL

Motorin litre fiyatı: 41.68 TL

LPG litre fiyatı: 21.64 TL

İZMİR

Benzin litre fiyatı: 41.54 TL

Motorin litre fiyatı: 42.07 TL

LPG litre fiyatı: 21.32 TL

Benzine yansıyacak zam sonrası motorinde de bir hareketlilik olması bekleniyor. Araç kullanıcıları yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER