Benzin zammı ne zaman, benzine zam sonrası benzin litre fiyatı ne kadar kaç TL olacak?

Dolar kuru ve brent petrol fiyatları sonrasında gözler akaryakıt fiyatlarına çevrilmişti. Yaşanan yükselişin ardından benzine son dakika zam açıklaması geldi. Benzin zammı ne zaman gelecek, kaç TL zam gelecek açıklandı.

Benzin zammı ne zaman, benzine zam sonrası benzin litre fiyatı ne kadar kaç TL olacak?

Dolar kuru rekor üzerine rekor kırarken dış piyasada da brent petrol fiyatında artış yaşanmasıyla akaryakıt fiyatlarına zam beklentisi açıklanmıştı. Beklenen zam haberi ilk olarak benzin için verildi. Benzine son dakika zam açıklandı.

BRENT PETROL FİYATI YÜKSELDİ, BENZİNE ZAM GELDİ! BENZİN ZAMMI NE ZAMAN?

Akaryakıt sektörü temsilcileri araç sahiplerinin beklemiş olduğu zam haberini son dakika duyurdu. Brent petrol fiyatında büyük bir hızla yükseliş yaşanırken, artışın ardından benzine zam haberi açıklandı.

Brent petrol fiyatlarında dalganlanmayla, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Hem uluslararası piyasada brent petrol fiyatında yaşanan yükseliş hem de iç piyasada dolar kurunda yaşanan yükseliş nedeniyle benzine zam geleceği açıklandı.

Yapılan açıklamada benzine zam geleceği duyurulurken zam miktarı ise 1,20 TL olarak açıklandı. Ankara'da şu anda benzinin litre fiyatı 41,90 TL olara uygulanırken zammın gelmesinin ardından bu fiyat 43,10 liraya yükselecek. İstanbul'da ise zammın gelmesinin ardından 42,62 liradan satılacak. İzmir'de ise şu anda 42,35 liradan satılan benzin ise gece yarısından itibaren zammın pompaya yansımasıyla beraber 43,24 TL olacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER