Belediyeye ilk defa atanmak üzere memur alınacak! İşte başvuru şartları

Kamu kurumları ve belediyelerde çalışmak isteyenler için yeni bir ilan geldi! Aktarılan sın habere göre ilk defa atanmak üzere memur alımının yapılacağı ifade edildi. KPSS puanı ile yapılacak memur alımında başvuru detayları da açıklandı.

Belediyeye ilk defa atanmak üzere memur alınacak! İşte başvuru şartları

Alımların şu an için Balıkesir ili Erdek Belediyesi’ne yapılacağı belirtildi. 657 sayılı Devlet Memurlar Kanununa tabi olmak üzere ilk defa atanmak üzere memur alımı yapılacağı ifade edildi. Başvurmak isteyen adayların taşıması gereken şartlar, başvuru koşulları ve başvuru tarihleri de belirtildi. İlana ilişkin merak edilen detaylar haberimizde!

Balıkesir ili Erdek Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada yayımlanan ilan için, “Balıkesir ili Erdek Belediye Başkanlığı bünyesinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği hükümlerine göre aşağıda unvanı, sınıfı, derecesi, adedi, nitelikleri, KPSS puan türü, KPSS taban puanı ve diğer şartları taşımak kaydıyla, belirtilen boş kadrolara açıktan atama yoluyla memur alınacaktır” açıklaması yapıldı.

Belediyeye ilk defa atanmak üzere memur alınacak! İşte başvuru şartları

KPSS PUAN ŞARTI VAR

İlk defa atanmak üzere yapılacak olan memur alımında KPSS puanının dikkate alınacağı belirtildi. Başvuracak adayların bu kapsamda en az KPSS 70 puan şartını taşıması gerekecek. Mühendis ve Mimar kadrosu için yapılacak alımlarda mezuniyet seviyesinin lisans olması gerektiği belirtildi.

MEMUR ALIMI GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Belediye memur alımı için genel başvuru şartları da adaylar için açıklandı. Buna göre adayların taşıması gereken genel başvuru şartları şu şekilde:

  1. TC vatandaşı olmak
  2. Kamu haklarından mahrum olmamak
  3. Kanunda belirtilen suçlardan mahkum olmamak
  4. Erkek adaylar için askerlikle ilişiğinin olmaması
  5. Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir hastalığının olmaması
  6. İlan edilen kadrolar için aranana diğer başvuru şartlarını taşımak

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI

Genel başvuru şartlarının yanı sıra başvuracak adayların özel başvuru şartlarını da taşıması gerekiyor. Yapılan açıklamada adayların 2022 KPSS’den en az asgari puan tutarının alınması gerektiği ifade edildi. Bunun yanı sıra daha önce kamu kurum ya da kuruluşlarında çalışıldıysa disiplinsizlik sebebi ile çıkarılmamış olmak gerekiyor.

Başvuruda bulunmak isteyenlerin 8 Ocak 2024 ile 11 Ocak 2024 tarihleri arasında başvurularını yapabileceği ifade edildi. Yalı Mahallesi Pazar Caddesi No: 14 Erdek/BALIKESİR İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne şahsen ya da posta yolu ile başvurulabileceği belirtildi.

SONRAKİ HABER