Belediye işçi maaşlarına rekor zammı duyurdu! Belediye çalışanı olmak için kuyruğa girilecek maaşlar 29 bin lirayı geçti

Belediye zamları vatandaşların gündeminde yer alıyor. Açıklanan zamlar 2024 yılında rekor rakamlara ulaşırken belediyeler de zamları ardı ardına duyurmaya devam ediyor. Belediyelerin zam açıklamalarına bir yenisi daha eklenirken yapılan açıklama ile belediye işçisinin maaşının 29 bin 460 liraya yükseldiği öğrenildi.

Belediye işçi maaşlarına rekor zammı duyurdu! Belediye çalışanı olmak için kuyruğa girilecek maaşlar 29 bin lirayı geçti

2024 yılı maaş zamları vatandaşların yakın takibinde yer alıyor. Maaş zamlarına ilişkin haberler ardı ardına gelirken 2024 yılında özellikle belediyeler rekor zamlarla gündemde yer aldı. Pek çok ilde belediye işçilerine yapılan zamlar davul ve zurnalarla karşılanırken bu kez bir belediye daha yaptığı rekor zamla adından söz ettirdi.

2024 yılında geçerli olacak zamları belirleyen 6 aylık enflasyon farkının açıklanması ile beraber asgari ücret 17 bin 2 liraya çıkarken en düşük emekli maaşı da 10 bin liraya sabitlendi. Bunun ardından belediyeler de zam oranında karara varmak üzere masaya oturdu. Belediye işçilerinin 29 bin 460 lira maaş alacağı öğrenildi.

BELEDİYEDEN İŞÇİLERE REKOR ZAM: MAAŞLAR 30 BİNE YAKLAŞTI

Malatya Yeşilyurt Belediyesinde görev yapan kadrolu işçiler ile 696 Sayılı KHK’lı personeli ilgilendiren, ücret ve sosyal hakları iyileştirecek Toplu İş Sözleşmesi, Yeşilyurt Belediyesi ile HAK-İŞ’e bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında imzalandı.

Belediye işçi maaşlarına rekor zammı duyurdu! Belediye çalışanı olmak için kuyruğa girilecek maaşlar 29 bin lirayı geçti

Yapılan müzakerelerin ardından Yeşilyurt Belediye personellerinin ücret, sosyal hak ve ikramiyelerinde ciddi oranda iyileştirmeler yapıldı.
Yeşilyurt Belediyesinde çalışan 696 Sayılı KHK’lı personelin maaşlarına yüzde 72, kadrolu işçilerin maaşlarına ise yüzde 120 oranında zam yapıldı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yapılan zam sonrasında belediyede en düşük maaşın 29 Bin 460 TL’ye yükseldiğini söyledi.

YÜZDE 72 ORANINDA ZAM YAPILDI YAN HAKLAR İYİLEŞTİRİLDİ

Yeşilyurt Belediyesi personellerinin hem maaşlarında hem sosyal haklarında artış yaptıklarını söyleyen Başkan Çınar, “Yeşilyurt Belediyesi olarak personellerimizin haklarının korunması ve hak ettikleri imkanlara sahip olmaları konusunda oldukça hassas davranıyor, hak ettikleri iyileştirmeleri yapmaya gayret ediyoruz.

Belediye işçi maaşlarına rekor zammı duyurdu! Belediye çalışanı olmak için kuyruğa girilecek maaşlar 29 bin lirayı geçti - Resim : 2

HAK-İŞ’e bağlı Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanımız ve diğer yetkililerle yaptığımız görüşmelerin ardından personellerimizin daha özverili ve gayretli çalışmaları konusunda teşvik etmek ve alın terlerinin karşılığını vermek için belediyemizde KHK’lı personellerimizin maaşlarına %72 oranında zam yapmaya karar verdik. Personellerimizin hem maaşlarına hem de sosyal hayatlarına güzel bir katkı sağlamış olduk.

Belediye işçi maaşlarına rekor zammı duyurdu! Belediye çalışanı olmak için kuyruğa girilecek maaşlar 29 bin lirayı geçti - Resim : 3

Aynı zamanda kadrolu işçi statüsünde çalışan mesai arkadaşlarımızın maaşlarında %120 oranında artış yaparak onlarında maaşlarını iyileştirdik. Artışları en yüksek oranda vererek çalışanlarımızın aile bütçelerine katkı sunmaya çalıştık. Belediyemizde en düşük maaş yapılan protokolle birlikte 29 Bin 460 TL’ye yükselmiştir.” diye konuştu.

Bu çerçevede belediyelerin rekor zam oranlarına bir yenisi daha eklendi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER