Beklenen oluyor şehirler arası yolcu otobüslerine zam yolda! Bilet fiyatları bin lirayı aşacak

Ülkemizde vergi ve harçların aldıkları zamlar sonrası akaryakıta da kur ve ÖTV zammı eklendi. Bu zamlarla birlikte akaryakıt fiyatları rekor seviyelere yükselirken zam haberleri de ardı ardına geldi. Yolcu otobüslerine de zam beklendiği bildirildi.

Beklenen oluyor şehirler arası yolcu otobüslerine zam yolda! Bilet fiyatları bin lirayı aşacak

Beklenen oluyor şehirler arası yolcu otobüslerine zam yolda! Bilet fiyatları bin lirayı aşacak - Ülkemizde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan harç ve vergi artışı kararının ardından akaryakıtta da Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artırıldı. Dövizin yükselişi ve vergilere gelen zamlarla birlikte yeni zamlar da art arda duyurulmaya başladı.

Asgari ücret, memur ve emekliye yapılan zammın ardından hükümet tarafından alınan vergi ve harçlardaki zam kararlarının ardından akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş de pek çok kalemi etkiledi. Buna göre toplu taşıma araçlarına gelen zamların ardından yolcu otobüslerine de zam beklendiği bildirildi.

AKARYAKITTAKİ ÖTV ARTIŞI SONRASI OTOBÜS BİLETLERİNE ZAM

Akaryakıta gelen ÖTV zammının ardından şehirlerarası yolcu otobüs biletlerine zam beklendiği bildirildi. Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, otobüs bilet fiyatlarında bir artış olacağını bildirdi. Akaryakıtta, ÖTV tutarlarının artırılmasıyla vergi tutarı benzinde 7,52 liraya, motorinde 7,05 liraya yükseldi. Böylece akaryakıt fiyatlarında dev bir artış meydana geldi.

Söz konusu akaryakıt zamlarının şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarının artmasına neden olacağını açıklayan Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Yıldırım, mesafeye göre bilet fiyatlarının artacağın sinyalini verdi. Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Yıldırım, oranın yüzde 20 ile 30 aralığında olabileceğini söylerken bilet fiyatlarının vatandaşın cebini zorlayacağını belirtti.

Yolcu otobüslerine yapılacak zamla ilgili olarak resmi bir açıklama bekleniyor.

SONRAKİ HABER