Beklenen oldu! Milyonlarca emeklinin maaşına ek zam geliyor

Türkiye genelinde geniş bir kesim tarafından dile getirilen emeklilerin sıkıntıları konusunda yeni gelişmeler yaşanıyor. Son gelen haberler yaklaşık 2 milyon insanın heyecanlanmasına neden oldu.

Beklenen oldu! Milyonlarca emeklinin maaşına ek zam geliyor

Ülke ekonomisini daha iyi bir noktaya getirme çalışmaları sürerken bir yandan da vatandaşların talepleri için çalışmalar sürüyor. Özellikle emekliler yıllarca çalıştıktan sonra aldıkları maaşın geçinmeye yetmediğini ve daha iyi miktarlar almak istediklerini ifade ediyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA YENİ AYAR

Bu kapsamda muhalefet kesiminden de sorunu çözmek için tüm girişimlerin sürdürüleceği mesajı geliyor. Emekli sıkıntıları ile ilgili halk nezdinde en üzerinde durulan konulardan birisi de en düşük emekli maaşının 10 bin TL olması olmuştu.

Son yapılan maaş düzenlemesinden etkilenmeyen ve maaşları aynı kalan 1.8 milyon emekli için yeni bir hazırlık içerisinde olunduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre çalışmalar tamamlandığında en düşük emekli maaşı 10 Bin TL'den 12 Bin TL'ye çıkarılacak.

GÖZLER ERDOĞAN'DA OLACAK

NTV'de yer alan habere göre düzenleme tamamlandıktan sonra onay için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacak. Cumhurbaşkanından onay alındıktan sonrasında karar resmi gazetede yayınlanacak ve yürürlüğe girecek.

Asgari ücret için ise yeni bir girişim bulunmuyor. Memurlara ve emeklilere yapılan zam ve en düşük emekli maaşının artırılmasının ardından gözler asgari ücretlilere çevrildi. Konu ile ilgili talepler yükselmesine rağmen henüz resmi bir adım gelmedi. Gelişmeler milyonlar tarafından yakından takip ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER