Beklenen kredi devreye giriyor! 1 yıl geri ödemesiz 1 milyon TL kredi desteği veriliyor

KOSGEB tarafından sağlanacak olan 1 milyon TL'ye kadar faizsiz kredi detaylar vatandaşlar tarafından merak edildi.

Beklenen kredi devreye giriyor! 1 yıl geri ödemesiz 1 milyon TL kredi desteği veriliyor

Faizsiz, 1 yıl ertelemeli 1 milyon TL kredinin devreye gireceği açıklandı. Açıklama bizzat Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'dan gelirken detaylar oldukça dikkat çekti. Bu kredi desteğinden kimlerin yararlanabileceği ile ilgili detayları açıklayan Bakan Kacır açıklamaları ile dikkat çekerken detaylar merak konusu oldu.

KOSGEB tarafından sağlanacak olan 1 milyon TL'ye kadar faizsiz kredi detaylar vatandaşlar tarafından merak edildi. Milyonların beklediği müjdeli haber Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'dan geldi. Afet bölgesindeki KOBİ’ler için müjdeli haber verilirken detaylar araştırılmaya başlandı.

1 MİLYON TL'TE KADAR FAİZSİZ KREDİ SAĞLANACAK!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır tarafından yapılan açıklamada KOSGEB tarafından 1 milyon TL’ye kadar faizsiz kredi desteği sağlanacağını ifade etti. KOSGEB tarafından sağlanan destekten yararlanmak isteyen KOBİ’lerin yapması gerekenler tek tek açıklandı.

KOSGEB tarafından “Afet Dönemi Proje ve Maliyeti Desteği” adlı bir yeni program başlatılırken program kapsamında Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ve küçük sanayi sitelerinde yer alan, resmi makamlardan iş yeri hasar durum belgesi bulunan, hak sahiplerinin münferit olarak yerinde inşa ettirecekleri iş yerlerine ait proje ve yapım maliyeti giderlerine yönelik 1 milyon TL'ye kadar kredi desteği sağlanacağı duyuruldu.

1 YIL GERİ ÖDEMESİZ!

Bakan Kacır tarafından yapılan açıklamada desteğin faizsiz ve 1 yıl geri ödemesiz olduğuna yer verilirken yapmış olduğu açıklamada önümüzdeki dönemlerde deprem bölgesinin mimari ve KOBİ’lerinin desteklenmesi için uluslararası finansman kaynaklarını harekete geçireceklerini ifade etti.

Destek ödemesinin proje maliyeti ve yapım maliyeti olmak üzere iki bölümden oluştuğu ifade edilirken proje maliyeti desteği yapı ruhsatının alınmasına müteakip sağlanacak ve üst limiti 100 bin TL şeklinde olacak. Yapım maliyeti desteğinin ise ilk taksiti proje maliyeti destek ödemesi ile birlikte olmak üzere toplam 3 taksitte ödeneceğine yer verildi.

SONRAKİ HABER