Başvuru için Türk Vatandaşı olmak yeterli! 1.250 TL nakdi para yardımı yapılacak

Nakit para sıkışıklığı yaşayan kişilere yönelik olarak devletin sosyal yardımları her geçen gün artmaya devam ederken

Başvuru için Türk Vatandaşı olmak yeterli! 1.250 TL nakdi para yardımı yapılacak

Ekonomik olarak yaşanan sıkıntılar vatandaşın nakit dengesini bozarken nakit paraya sıkışan kişilere devlet desteği de artmıştı. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü 2024 yılında ödenen sosyal deste paralarını arttırırken bir yandan da yeni başvuru yapılabilecek paketlerini devreye koymuştu.

En çok vatandaşın yararlanmış olduğu destek paketlerinin başında yer alan Türkiye Aile Destek Paketi için ise ne yazık ki beklenen güncelleme haberi henüz gelmedi. Ancak paket için e-Devlet üzerinden yeni başvurular alınmaya başlandı. Türk vatandaşı olan kişilerin başvurularına açık olan pakette aranılan kriterleri taşıyan kişilere sosyal yardım parası ödeniyor.

AİLE DESTEK PAKETİ NEDİR, KİMLER SOSYAL YARDIM ALABİLİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklama “ Aşırı yoksulluk sınırının altında kalan vatandaşlarımızın sosyal yardım sistemine dâhil edilerek aşırı yoksulluktan kurtulmaları ve çalışan yoksulluğu, emekli yoksulluğu gibi durumlarla karşılaşan vatandaşlarımız ile düzenli sosyal yardım programlarımız özelinde belirlenen tematik şartları taşımadığı için bu yardımlardan faydalanamayan belirli bir gelir seviyesinin altındaki vatandaşlarımızın da desteklenmeleri amacıyla yürütülen yardım programı kapsamında yalnızca gelir kriteri dikkate alınmak suretiyle 3294 sayılı Kanun kapsamındaki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza nakdi destek sağlanmaktadır” denilerek başvuru paketi için koşullar ilan edildi.

Başvuru için Türk Vatandaşı olmak yeterli! 1.250 TL nakdi para yardımı yapılacak

18 yaş üstü Türk vatandaşları paket için başvuru yapabilirken ödenecek tutar için rakamlar:

Program kapsamında hane içinde kişi başına düşen aylık geliri;

• 450 TL ve altı olan hanelerimize aylık 1.250 TL,

• 450 TL üzeri – 911,15 TL ve altında olan hanelerimize aylık 1.100 TL,

• 911,15 TL üzeri – 1.372,30 TL ve altında olan hanelerimize aylık 950 TL,

• 1.372,30 TL üzeri – 5.667,37 arasında olan hanelerimize ise aylık 850 TL ödeme yapılmaktadır.

Çocuk Bileşeni kapsamında;

• 1-2 çocuklu hanelere 350 TL,

• 3 çocuklu hanelere 450 TL,

• 4 çocuklu hanelere 550 TL,

• 5 ve üzeri sayıda çocuk bulunan hanelere 650 TL ek ödeme yapılmaktadır.

Söz konusu ödemelerde başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından da kabul edildiği gibi aynı zamanda e-Devlet üzerinden de başvurular yapılabilecek. Başvurusu onaylanan kişilere devlet her ay nakit para desteği sağlayarak sosyal yardımda bulunacak.

SONRAKİ HABER