Başkan ek zam açıklamasını yaptı! 700 bin kişiyi doğrudan ilgilendiriyor maaşlarda yeni düzenleme

Maaş zamlarına ilişkin düzenlemeler sıklıkla gündemde yer alıyor. Kamu işçisi maaşlarına ilişkin yeni gelişmeler konu başlıkları halinde vatandaşlara duyurulurken maaşlara düzenleme talep edildiği öğrenildi.

Başkan ek zam açıklamasını yaptı! 700 bin kişiyi doğrudan ilgilendiriyor maaşlarda yeni düzenleme

2024 yılının gelişi ile birlikte maaş zamları da gündemin önemli konu başlıkları arasında yer aldı. Maaş zamlarına ilişkin bilgi sahibi olmak isteyenler gündemin takibini sürdürürken TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'dan dikkati çeken bir açıklama geldi.

Kamu işçilerinin maaşlarına dair bir düzenleme talebinde bulunan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay, "Kamu işçisinin ücretleriyle ilgili düzenlemeye ihtiyaç var. Bunun adına 'ek zam' mı dersiniz, 'iyileştirme' mi dersiniz. Bu yönde bir adım atılmalı." diyerek işçilerin radarına girdi.

YÜZDE 32,57 ORANINDA ARTIŞ YAPILDI YENİ DÜZENLEME TALEP EDİLDİ

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay yaptığı açıklamada, kamudaki 700 binden fazla işçinin 2023 - 2024 dönemindeki mali ve sosyal haklarının belirlendiği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'nü mayıs ayında imzalandıklarını hatırlattı.

Başkan ek zam açıklamasını yaptı! 700 bin kişiyi doğrudan ilgilendiriyor maaşlarda yeni düzenleme

Bu çerçevede imzalandığı dönemde sözleşmedeki oranların yüksek enflasyon nedeniyle eridiğini belirten TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile kamu işçilerinin talebine dair görüşmeler gerçekleştirdiklerini bildirdi. İmzalanan ek protokolle ocak ayındaki ücret artışlarından sözleşme yürürlük tarihi farklı dönemlerde olan kamu işçilerinin de yararlandığını belirten TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay, bu sayede yaklaşık 230 bin kamu işçisinin ücretine yüzde 32,57'lik artış yapılmasını sağladıklarını dile getirdi.

Başkan ek zam açıklamasını yaptı! 700 bin kişiyi doğrudan ilgilendiriyor maaşlarda yeni düzenleme - Resim : 2

ENFLASYON NEDENİYLE KAYIPLAR YAŞANIYOR

TÜRK- İŞ Genel Başkanı Atalay, TÜİK tarafından ocak ayı enflasyonun yüzde 6,7 olarak açıklandığını hatırlattı. Bu kapsamda "Ocak'tan sonra en az 10 puan kaybımız oluyor. Bu az bir kayıp değil. Bunu kök ücrete, ikramiyeye, 237 bin insana vurduğun zaman, 6 aylık maaşı ve 2 ikramiyeyi de eklediğin zaman büyük bir yekun tutuyor." değerlendirmesinde bulunan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay, "Ek protokolün imzalanması konusunda TÜRK-İŞ Kamu Koordinasyon Kurulu olarak ortak karar aldık.

Başkan ek zam açıklamasını yaptı! 700 bin kişiyi doğrudan ilgilendiriyor maaşlarda yeni düzenleme - Resim : 3

Sendikaların istemediği hiçbir işe imza atmamız mümkün değil. Bu, beklentileri karşılamadı. Millet bundan memnun oldu mu? Hayır. Ben de memnun olmadım." şeklinde konuşurken kamu işçilerinin ücretlerinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade etti. Kamu işçisinin ücretleriyle ilgili düzenlemeye ihtiyaç olduğunu söyleyen TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay, ‘’Bunun adına 'ek zam' mı dersiniz, 'iyileştirme' mi dersiniz. Bu yönde bir adım atılmalı. Bu enflasyon devam ettiği sürece iyileştirmenin de anlamı kalmıyor. Bir taraftan üç lira veriliyor, enflasyonla dört lira alınıyor." dedi. Özellikle enflasyon nedeniyle hak kaybının olduğuna dikkati çeken Atalay'ın talebinin nasıl değerlendirileceği de merak edilmeye başlandı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER