Bankaların ihtiyaç, taşıt ve konut kredilerinde gevşeme bekleniyor

Bankaların ihtiyaç, taşıt ve konut kredisi paketlerinde gevşeme hazırlığı olduğu açıklandı. TCMB Banka Kredileri Eğilim Anketi 3. Çeyrek raporu sonucuna göre bankaların kredi paketlerinde gevşeme beklentisi ortaya çıktı.

Bankaların ihtiyaç, taşıt ve konut kredilerinde gevşeme bekleniyor

İhtiyaç, taşıt ve konut kredisi paketlerinde Merkez Bankası tarafından uygulanan parasal para politikası sonrasında sıkılaşma yaşanmıştı. Kredi faiz oranlarında yaşanan yükselişe rağmen kredi başvurusu yapan kişiler onay alamaz duruma gelmişlerdi. Enflasyon oranlarında yaşanan düşüşün ardından parasal gevşeme beklentisi artarken beklenti TCMB anketine de yansıdı.

BANKALARIN İHTİYAÇ, TAŞIT VE KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARINDA GEVŞEME BEKLENİYOR!

TCMB 3. Çeyrek Banka Kredileri Eğitim Anketi sonuçları açıklandı. Açıklanan raporda "2024 yılının üçüncü çeyreğinde, bankaların genel olarak işletmelere kullandırdıkları kredilere uyguladıkları standartları sıkılaştırmaya devam ettiği görülmüştür.

Alt kırılımlar incelendiğinde, tüm kredi türlerine uygulanan standartlarda sıkılaşma gözlenmiştir. 2024 yılının son çeyreği için bankaların beklentisi, genel olarak işletmelere verilen kredilere uygulanan standartlardaki sıkılaşmanın zayıflayarak devam edeceği yönündedir." ifadelerine yer verildi.

Bireysel kredilerde gevşeme sinyali ağırlık kazanırken özellikle de taşıt ve konut kredisi çekmek isteyen kişiler bu haberi bekliyordu. Kredi faiz oranlarında düşüş yaşanması halinde taşıt ve konut fiyatlarında seyir merak konusu oldu. Kredi paketlerinde düşüş söylentisi sonucunda dahi ev fiyatlarında rekor yükselişler yaşanmış, sosyal medyaya düşen ilanlar tepki çekmişti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER