Bankalar kredi faiz oranları güncellendi! Ağustos 2023 konut kredisi faizleri düştü mü?

Çeşitli ihtiyaç ve giderleri nedeniyle bankaların kredi paketlerine başvuru yapacak olan vatandaşlar ağustos ayında kredi faizlerinin güncellenmesi ile birlikte araştırmalarına başladı. Konut kredisi faizlerinin düşüp düşmediği merak konusu oldu.

Bankalar kredi faiz oranları güncellendi! Ağustos 2023 konut kredisi faizleri düştü mü?

Bankalar kredi faiz oranları güncellendi! Ağustos 2023 konut kredisi faizleri düştü mü? - Bankacılık sektöründe de dalgalanmalar devam ediyor. Banka kredilerinin muslukları kısılırken enflasyonla mücadele kapsamında da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCBM) Para Politikaları Kurulu (PPK) toplantısında faiz artışına gidiyor. TCMB'nin aldığı faiz artışı kararları nedeniyle bankaların kredi faiz oranları da güncellendi.

Banka kredi faizleri Ağustos 2023 tarihi ile güncellenirken özellikle konut kredisi faizleri merak konusu oldu. Ev almak için nakde ihtiyaç duyan vatandaşlar, ''Konut kredisi faiz oranları ne kadar?'' sorusuna yanıt aramaya başlarken bir yanda da ''Konut kredisi faizleri düştü mü?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. Bankaların kredi faiz oranları, kredi çekmek isteyen vatandaşların gündeminde yer alırken kamu ve özel bankalarda konut kredisi faiz oranlarınıHaberankara.com olarak derledik.

AĞUSTOS 2023 GÜNCEL KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Bankaların taşıt, konut ve ihtiyaç kredisi faiz oranları tablosu güncellendi. Bankalar farklı faiz oranları, vade ve taksit tutarı seçenekleri ile müşterilerine kredi imkanı sunuyor.

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ

Ziraat Bankası Konut Kredisi, 120 aya kadar vade imkanı tanıyor.

Kredi tutarı, satın alınacak konutun SPK lisanslı ekspertiz firmalarınca düzenlenen ekspertiz raporundaki değeri üzerinden, BDDK tarafından belirlenen azami kredi tutarlarına/oranlarına göre belirlenmektedir.

Krediye konu gayrimenkul üzerine ipotek tesis edilir. Gerekli görülmesi halinde ek teminat talep edilebilir.

HALKBANK KONUT KREDİSİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kamu ve Katılım Bankaları iş birliğiyle hazırlanan; konut sahibi olmak isteyen orta gelirli müşterilerimizin ev sahibi olmalarına olanak sağlayan konut finansmanı ürünüdür.

Kampanya, Bankamız ile anlaşma yapılan konut yüklenicilerinin/müteahhitlerinin el değiştirmemiş 1. el konutlarını kapsamaktadır.

Hane gelirine göre ilk 3 yıl taksit tutarının bir kısmı T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, konut satış bedelinin %5'i de konut üreticisi firma tarafından karşılanacaktır.

ekran-goruntusu-2023-08-16-140601.png

Akbank: 120 Ay %2,90

Garanti BBVA 240 Ay %2,89 - %3,40

İş Bankası 120 Ay %2,85

ING 120 Ay %2,49 - %2,79

Türkiye Finans 120 Ay %2,39

Vakıf Katılım 120 Ay %2,49 - %2,89 olarak açıkladı.

Konut kredisi faiz oranlarında belirli bir düşüş gözlenmezken düşük faizler kamu bankaları tarafından veriliyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER