Banka yetkilisi açıkladı! Özel ve kamu bankalarında yeni emekli promosyon rakamı

Özel ve kamu bankalarının promosyon yarışı devam ediyor. Bankaların temmuz ayına özel rakamlar yetkili ağızlar tarafından açıklanmaya başladı. Banka yetkilileri TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamları sonrası promosyon tutarları değişiyor.

Banka yetkilisi açıkladı! Özel ve kamu bankalarında yeni emekli promosyon rakamı

Banka yetkilisi açıkladı! Özel ve kamu bankalarında yeni emekli promosyon rakamı - Bankaların promosyon güncellemeleri devam ediyor. Kamu ve özel bankaların verdikleri promosyonlar vatandaşların gündeminde yer alırken maaş müşterileri için promosyon tutarlarını güncelleyerek yanına ek kampanyalar hazırlayan bankalarda temmuz ayı hazırlıkları devam ediyor. Bankalarla sağlanan anlaşmalar doğrultusunda alınabilen promosyonlar için vatandaşlar da en avantajlı bankayı araştırıyor. Aylık olarak güncellenen rakamlar temmuz ayı ile birlikte merak konusu olurken açıklanan 6 aylık enflasyon rakamlarının ardından memur ve emekli maaşlarına gelecek zam oranları da netleşecek.

TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarının ardından emeklilere verilecek zam da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak. Bankalar tarafından düzenlenen kampanyalar araştırılmaya devam ederken emeklileri yakından ilgilendiren promosyon kampanyalarında da bir gelişme yaşandı.

TEMMUZ PROMOSYONLARINDA REKOR BEKLENİYOR

Temmuz ayı için yapılan son açıklamalar doğrultusunda emekli maaşı alan vatandaşların promosyon ödemelerindeki güncel rakamlar merak ediliyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) geçmesi ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi ile birlikte milyonlarca vatandaş emeklilik hakkı elde ederken 6 aylık enflasyon farkı da banka promosyon miktarlarını etkiledi.

banka-yetkilisi-acikladi.jpg

Bankalarda emeklilere verilen promosyon miktarları için temmuz ayında mesailer tamamlanırken ödemelerle ilgili detaylar da milyonlarca emeklinin radarına girdi.

BANKALARDAN GÜNCEL PROMOSYON AÇIKLAMASI

Bankaların verdiği en düşük promosyon miktarının yanı sıra en yüksek promosyon miktarı da temmuz ayında artış gösterecek. Kamu ve özel bankaların promosyon tutarları birbirinden farklılık gösterirken banka yetkilileri emeklilere verilecek olan maaş zammının ardından promosyon ödemelerinde artış olacağını kaydetti. Bu kapsamda banka yetkilileri temmuz ayında promosyon ödemelerinin 15 bin liraya kadar çıkarak kamu ve özel bankalarda değişiklik göstereceğini kaydetti. Öte yandan promosyon fırsatından faydalanabilmek için emekli maaşının bankadan alınması ve üç sene bankada kalma taahhüdü verilmesi şartı aranıyor.

banka-yetkilisi-acikladi-001.jpeg

Asgari çarpan tutarı formülünün seçim sonrası TBMM'de görüşülerek onaylanması bekleniyor. Buna göre ise en düşük emekli aylığının 2 katı kadar promosyon ödemesi yapılmasına karar verilecek. Ülkemizde şu an en düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira olarak hesaplara ödeniyor.

SONRAKİ HABER