Banka kredilerine sınırlama geldi devreye GSM operatörleri girdi! Vatandaşa can suyu oldular Resmen kredi verecekler

Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar banka kredilerine yansımaya devam ediyor. Kredi faiz oranlarının TCMB tarafından artırılmasına rağmen bankalar kredi musluklarını kıstı. Bununla birlikte kredi ihtiyacı olanlara GSM operatörleri çare olmaya başladı.

Banka kredilerine sınırlama geldi devreye GSM operatörleri girdi! Vatandaşa can suyu oldular Resmen kredi verecekler

Banka kredilerine sınırlama geldi devreye GSM operatörleri girdi! Vatandaşa can suyu oldular Resmen kredi verecekler - Türkiye, ekonomik bir buhranın içerisine girdi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) aldığı kararlar kapsamında sıkılaşma politikası izlenirken Para Politikaları Kurulu (PPK) faiz kararları da yükseliş grafiğinde devam ediyor. TCMB'nin PPK toplantısında aldığı faiz artışı kararları ile bankaların kredi faiz oranları da sil baştan değişiyor.

Kredi faiz oranlarının artmasına rağmen bankaların kredi musluklarını kısması vatandaşın nakit ihtiyacına çözüm bulmasına engel oluyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yüzde 8,5 olan faiz oranları kademeli artış ile yüzde 17,5’e yükseltti. Bu süreçte ise sıkılaştırıcı tedbirler de TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan tarafından açıkladı. TCMB'nin politika faizini artırmaya başlaması sonrasında başlayan sıkılaştırıcı tedbirler de finansmana erişimi zorlaştırdı. Nakde ihtiyacı artan vatandaş kredi çekmek için bir yöntem arayışındayken GSM operatörlerinden ilaç niyetinde kampanyalar gelmeye başladı.

SIKILAŞMA POLİTİKASI İZLENİYOR

TCMB'nin PPK faiz kararı ile birlikte 1 Ağustos 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak kaydıyla kredi kartı kullanımında, azami akdi faiz oranı yüzde 2,13’e, azami gecikme faiz oranı yüzde 2,43’e ve nakit avanslarda ise azami akdi faiz oranı yüzde 2,89’a, azami gecikme faiz oranı ise yüzde 3,19’a yükseltildi. Sıkılaşma tedbirleri kapsamında kamu bankalarının da kredi faiz oranlarını yükseldi. Sıkılaşma tedbirleri kapsamında alınan kararlar kapsamında kredi muslukları kısılırken GSM operatörleri vatandaşa can suyu olmak için harekete geçti.

GSM OPERATÖRLERİNDEN İHTİYAÇ KREDİSİ TADINDA FİNANSMAN DESTEĞİ

Bankaların kredi faizleri artarken GSM operatörleri anlaşmalı bankalar üzerinden müşterilerine uygun faizli kredi vermeye başladıklarını bildirdi. Cihaz satışlarında müşterilerine kredi kullandıran GSM operatörleri bu kez uygun faizli ihtiyaç kredisi fırsatı sunmaya başladı.

ekran-goruntusu-2023-08-07-162626.png

Bu kapsamda faturalı müşterilerine fırsatı duyuran GSM operatörlerinden Vodafone, yüzde 1,89 faizli 3 ay ertelemeli 70 bin liraya kadar ihtiyaç kredisini duyurdu. Vodafone, söz konusu ihtiyaç kredisi kampanyanı Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) ile iş birliği içerisinde gerçekleştirdiklerini bildirdi. B

GSM operatörlerinden bir diğeri olan Turkcell de müşterilerine ihtiyaç kredisi avantajı sunacağını açıkladı. Turkcell'in sunduğu ihtiyaç kredisi kampanyasının finansman desteğini ise Fibabanka'nın karşıladığı bildirildi. Turkcell'in Paycell uygulaması üzerinden 50 bin liraya kadar yüzde 3,79 faiz oranı ile ihtiyaç kredisi kullandırım fırsatı sunulduğu açıklandı.

ekran-goruntusu-2023-08-07-162644.png

Sizler de ihtiyaç kredisi bulmakta zorlanıyorsanız söz konusu operatörlerin resmi internet sitesi üzerinden bilgi alabilirsiniz.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER