Banka kartı olanlar dikkat! Merkez Bankası yüzde 50 fazla azami ücret uygulamasını kaldırıldı

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan karar çerçevesinde TCMB tarafından FAST işlemlerinde yüzde 50 fazla azami ücret uygulamasının kaldırıldığı öğrenildi.

Banka kartı olanlar dikkat! Merkez Bankası yüzde 50 fazla azami ücret uygulamasını kaldırıldı

Bugün Resmi Gazete'de Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından Havale ve FAST işlemlerinde yüzde 50 fazla azami ücret uygulamasının kaldırıldığı öğrenildi. Bu kapsamda daha önce hafta içi saat 16.00’dan sonra ve hafta sonu gerçekleştirilen EFT/FAST işlemlerinde bankalar, azami EFT/FAST tarifelerinin yüzde 50 fazlası kadar ücret alabilmesi mümkündü. Bu kararın 1 Aralık itibariyle yürürlüğe gireceği öğrenildi.

BANKALARCA TİCARİ MÜŞTERİLERDEN ALINABİLECEK ÜCRETLERE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ (SAYI: 2020/4)’DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SAYI: 2023/32)

MADDE 1- 10/2/2020 tarihli ve 31035 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Bankalarca Ticari Müşterilerden Alınabilecek Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ (Sayı: 2020/4)’in 15 inci maddesinin ikinci fıkrası yürürlükten kaldırılmış ve yedinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(7) FAST işlemleri karşılığında alınabilecek ücret, bu maddenin birinci fıkrasında belirtilen azami ücret sınırlamalarına tabidir.”

MADDE 2- Aynı Tebliğin 18 inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “bu maddenin birinci fıkrasındaki sürelerle bağlı kalınmaksızın sayfa başına azami 2 TL ücret alınabilir.” ibaresi “alınabilecek ücret, bankalar tarafından üçüncü kişilere ödenen tutarı, hizmetin banka bünyesinde sunulması halinde ise hizmetin makul bedelini geçemez.” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 3- Bu Tebliğ 1/12/2023 tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4- Bu Tebliğ hükümlerini Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı yürütür.

screenshot-23.png

Merkez Bankası tarafından alınan bu karar 25 Kasım tarihli Resmi Gazete ile birlikte yürürlüğe girdi.

SONRAKİ HABER