Banka kartı olanlar dikkat! FAST işlemlerinde üst limit 50 bin TL oldu

Merkez Bankası tarafından yayımlanan son duyuru ile birlikte FAST işlemlerinde artık üst limitin 50 bin TL olduğu ifade edildi.

Banka kartı olanlar dikkat! FAST işlemlerinde üst limit 50 bin TL oldu

Milyonlarca banka kartı olan vatandaşı ilgilendiren karar Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından duyuruldu. Konu ile ilgili bugün peş peşe gelen açıklamalardan son olarak FAST işlem limitinin artırıldığı öğrenildi. Bu kapsamda vatandaşlar için yapılan açıklamalarda hem işlem limitlerindeki yeni üst sınır hem de kredi kartları hakkında bilgilendirme yapıldı.

FAST İŞLEMLERİNDE ÜST SINIR 50 BİN TL OLDU!

FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) Sistemi'ne ilişkin Merkez Bankası tarafından son dakika kararı alındı. Alınan bu kararın 21 Aralık 2023 tarihinden itibaren geçerli olacağı ifade edilerek bugün itibarıyla işlem başına ödemelerin üst limiti 50 bin TL'ye yükseltildiği açıklandı.

Bununla birlikte FAST-TR Karekod kullanılarak gerçekleştirilecek dinamik doğrulamalı iş yeri ödemelerinde ise tek seferde 100 bin TL'ye kadar işlem yapılacağı öğrenildi.

KREDİ KART SAHİPLERİ İÇİN DE DUYURULDU!

Merkez Bankası tarafından bugün FAST işlemleri hakkında yapılan açıklamaların yanı sıra "Kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranlarının mevcut seviyelerinin üzerine çıkmamasına yönelik olarak referans orana üst sınır getirilmiştir. Referans oranın mevcut seviyesi 3,11 üst sınır olarak belirlenmiş, bu seviyenin altındaki oranlar için mevcut hesaplama yönteminde bir değişiklik yapılmamıştır. Bu kapsamda kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranları için en son ilan edilen oranlarda bir artış olmayacaktır. ‘ şeklinde resmi açıklamalarda kredi kartı faiz oranları hakkında da duyuru yapılmıştı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER