Banka hesaplarınızı kontrol edin! Bakan bizzat duyurdu hesaplara 1250 TL'ye kadar ödeme gerçekleşti

Çeşitli bakanlıklar tarafından verilen destek ödemeleri temmuz ayında da devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklaması ile hesaplara 1250 TL'ye kadar ödeme yapıldığı bildirildi.

Banka hesaplarınızı kontrol edin! Bakan bizzat duyurdu hesaplara 1250 TL'ye kadar ödeme gerçekleşti

Banka hesaplarınızı kontrol edin! Bakan bizzat duyurdu hesaplara 1250 TL'ye kadar ödeme gerçekleşti - Hükümetin 2022 yılında başlattığı yardım programları 2023 yılında da devam ediyor. Söz konusu yardım programları ihtiyaç sahibi, öğrenci, aile, yaşlı, engelli bireyleri kapsıyor. Aile destek ödemlerinin haziran ayında sona ermişti. Ancak alınan bir kararla ödemelerin bu yıl da devam edeceği kaydedildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere destek ödemeleri her ay düzenli olarak yapılırken temmuz ayının gelmesiyle beraber gözler ödemelerin yapılacağı tarihe çevrildi. Bu kapsamda yardım alan ailelere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması geldi.

TEMMUZ 2023 AİLE DESTEK ÖDEMELERİ

Aile destek ödemelerine ilişkin ödemelerinin yapılacağı tarih ve ödeme tutarları merak ediliyor. Aile destek ödeme tutarları birbirinden farklılık gösterirken ihtiyaç sahibi olarak belirlenen ailelere yönelik yapılan ödemeler 850 ile bin 250 lira arasında değişiyor. Söz konusu ödemeler;

450 TL ve altı için 1.250 TL
911,15 TL ve altı için 1.100 TL
1372,30 TL ve altı için 950 TL
2.835,60 TL’den az geliri olanlar için de 850 TL ödeniyor.

banka-hesaplarinizi-kontrol-edin-bakan-bizzat-duyurdu-hesaplara-1250-tlye-kadar-odeme-gerceklesti.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ödemelerin 11 Temmuz itibarıyla hesaplara yatırılacağını açıkladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, ihtiyaç sahibi hanelere bu ay toplam 4,3 milyar TL ödeme yapacaklarını bildirdi.

ÖDEMELER BUGÜN HESAPLARA GEÇİYOR

Türkiye Aile Destek Programı’ndan 3,7 milyon hanenin yararlandığını belirten bakan Göktaş, bu hanelerin gelirlerine göre 850 lira ile bin 250 lira arasında destek verdiklerini belirtti. Bakan Göktaş, ödemelerin 11 Temmuz itibariyle hesaplara aktarıldığını bildirirken ''İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ödemeleri bugün hesaplara yatırıyoruz. İhtiyaç sahibi hanelere bu ay 3,3 milyar TL aile desteği, 1 milyar TL de çocuk desteği olmak üzere toplam 4,3 milyar TL ödeme yapacağız.'' ifadelerini kullandı.

Çocuk Desteği ve Elektrik Tüketim Desteği’nin Türkiye Aile Destek Programı’na eklendiğini belirten Bakan Göktaş, ''Desteğimizden yararlanan hanelerimize çocuklarının masraflarını karşılayabilmeleri için aylık ödeme yapıyoruz. Çocuk desteği kapsamında hanelerimize aylık 350 TL- 650 TL tutarlarında ilave destek sağlıyoruz. Elektrik Tüketim Desteğimiz ile de hanelerimize aylık 110 TL - 221 TL arasında ödeme yapıyoruz.” dedi. Bakan Göktaş, Elektrik Tüketim Desteği kapsamında toplam 5, 7 milyar TL destek sağladıklarını kaydetti. Ödemeler için ise hak sahiplerinin banka hesaplarını kontrol etmeleri gerektiği bildirildi.

SONRAKİ HABER