Banka hesaplarınızı hemen kontrol edin! Son dakika açıklandı 5097 TL ödeme yapıldı

Ülkemizde belirli şartlara bağlı olarak ihtiyaç sahiplerine çeşitli nakdi destek ödemeleri sağlanıyor. Hak sahiplerinin belirlendiği sosyal destek ödemeleri ile ilgili olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı'ndan açıklama geldi.

Banka hesaplarınızı hemen kontrol edin! Son dakika açıklandı 5097 TL ödeme yapıldı

Banka hesaplarınızı hemen kontrol edin! Son dakika açıklandı 5097 TL ödeme yapıldı - Hükümet tarafından alınan kararlar doğrultusunda çeşitli bakanlıklarca ihtiyaç sahibi aile, yaşlılık ve engellilik gibi durumlarından dolayı bakıma ihtiyaç duyan bireyler için destek ödemeleri yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın geliştirdiği yardım programları kapsamında da çeşitli destek ödemeleri yapılırken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal hizmet modelleri kapsamındaki Evde Bakım Yardımı’nın Temmuz ayı memur maaş katsayısına göre yapılan artışla birlikte ödemelerin gerçekleştiğini belirtti.

Zamlı Evde Bakım Yardımı ödemeleri kademeli olarak hesaplara yatırılmaya başlarken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı yapılan ödemelerle ilgili olarak açıklama yaptı.

EVDE BAKIM YARDIMLARI ZAMLANDI

Evde Bakım Yardımı ödemelerinin temmuz ayı memur maaş katsayısına göre arttığını bildiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, 4 bin 336 lira olan ödemelerin 5 bin 97 liraya çıkarıldığının bilgisini verdi. Bu kapsamda bir açıklamaya yer veren Bakan Göktaş, “Yeni düzenlemeyle Evde Bakım Yardımı ödemelerini hak sahiplerinin hesaplarına artışlı şekilde yatırmaya başladık. Bu kapsamda Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanan 568 bin tam bağımlı vatandaşın evinde bakım veren yakınlarına bu ay toplam 2.8 milyar TL Evde Bakım Yardımı ödemesi yaptık.” ifadelerine yer verdi.

ekran-goruntusu-2023-08-14-103042.png

Bakan Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan toplum temelli bakım hizmet modellerinden olan Evde Bakım Yardımı’nın 2006 yılında engelli bireylerin öncelikle aile yanında bakımlarının desteklenmeleri düşüncesiyle başlatıldığını hatırlattı.

5097 TL HESAPLARA ÖDENDİ

Evde Bakım Yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen vatandaşların desteklenerek aile bütünlüğünün korunduğunu belirten Bakan Göktaş, “Bakanlık olarak engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklarına tam olarak ulaşmaları için hak temelli bir bakış açısıyla politikalar geliştiriyoruz. Geliştirdiğimiz bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri ile toplumun her bir ferdine ulaşmaya çalışıyoruz. Hiç kimseyi arkada bırakmayan toplum vizyonumuz çerçevesinde 2023 Ocak-Temmuz döneminde vatandaşlarımıza toplam 17.4 milyar TL Evde Bakım Yardımı ödemesi yaptık.” ifadelerini kullandı. Bununla birlikte zamlı ödemelere değinen Bakan Göktaş, sosyal hizmet modelleri kapsamındaki Evde Bakım Yardımı’nın aylık ödemelerinin Temmuz ayı memur maaş katsayısına göre yapılan artışla birlikte 4 bin 336 liradan 5 bin 97 liraya çıkarıldığının altını çizdi.

ekran-goruntusu-2023-08-14-103105.png

Buna dair bir açıklamaya yer veren Bakan Göktaş, “Yeni düzenlemeyle Evde Bakım Yardımı ödemelerini hak sahiplerinin hesaplarına artışlı şekilde yatırmaya başladık. Bu kapsamda Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanan 568 bin tam bağımlı vatandaşın evinde bakım veren yakınlarına bu ay toplam 2.8 milyar TL Evde Bakım Yardımı ödemesi yaptık. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim.” ifadeleri ile sözlerini sonlandırdı.

Bu kapsamda Evde Bakım Yardımı alan bireylerin hesapların kontrol etmeleri gerektiği ve ödemelerinin de 5 bin 97 lira olarak yapıldığı kaydedildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER