Banka hesabı olan milyonlara son dakika uyarısı! O tarihe kadar yapmazsanız paralarınız buhar olup uçacak

Banka hesabı olan milyonlarca vatandaşa bankalardan uyarılar yapıldı. Bankalar tarafından yapılan son dakika uyarısının gazete ilanlarında da yayımlandığı öğrenildi. Banka hesaplarını kontrol etmeleri istenen vatandaşlar için yapılan uyarıda paralarını kaybetme riskleri olduğundan bahsetti.

Banka hesabı olan milyonlara son dakika uyarısı! O tarihe kadar yapmazsanız paralarınız buhar olup uçacak

Ülkemizde milyonlarca vatandaşın banka hesabı bulunuyor. Bankada para bulunduran vatandaşlar çeşitli yatırımları için de kasa kiralıyor. Bankada kasası, mevduat hesabı olan vatandaşlar için banka müdürlüklerinden son dakika açıklaması geldi. Bankalar gazetelere "Müşterilerimizin dikkatine", "Hesap sahiplerimize duyurulur" başlıklarıyla 'zamanaşımı' ilanı verdi.

Bankalar, şubelerinde hesabı olan müşterilerine yönelik verdikleri ilanların yanı sıra resmi internet siteleri üzerinden de önemli bir uyarılarda bulundu. Bankalar birbiri ardına uyarı yapmaya devam ederken önemli bir tarihe yer verilerek ‘son kez’ duyurusu yapıldı.

BANKALARDA HESAPLARI OLANLARA SON ÇAĞRI: PARALARINIZ TMSF'YE GEÇECEK

Halk Bank, QNB Finansbank, Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası, TEB, Türkiye Finans, ING, Citibank, Şekerbank, Burgan Bank, Aktif Yatırım, Kuveyt Türk gazetelere ilan vererek müşterilerini uyardı. "Hesap sahiplerimize duyurulur", "Müşterilerimizin dikkatine" başlıklarıyla verilen ilanlarda müşterilere şu bilgiler verildi: “Bankacılık Kanunu'nun 62'nci maddesi uyarınca; bankalar nezdinde bulunan her türlü mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak 10 yıl içinde aranmayanlar zamanaşımına tabiidir.”

Banka hesabı olan milyonlara son dakika uyarısı! O tarihe kadar yapmazsanız paralarınız buhar olup uçacak

Söz konusu uyarının detaylarında ise ‘’Bu itibarla bankamız nezdinde zamanaşımına uğrayan her türlü mevduat, katılım fonu, emanet alacaklar ve kiralık kasaların listeleri 01.11.2006 tarih/26333 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Mevduat ve Katılım Fonunun Kabulüne, Çekilmesine ve Zamanaşımına Uğrayan Mevduat, Katılım Fonu, Emanet ve Alacaklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" gereği internet sitemizde yayımlanmaya başlanmış olup, 4 ay süreyle internet sitemizde ilan edilecektir.'' denildi.

Banka hesabı olan milyonlara son dakika uyarısı! O tarihe kadar yapmazsanız paralarınız buhar olup uçacak - Resim : 2

Banka hesaplarındaki zaman aşımı konusuna dikkat çekilirken 15 Haziran tarihi verilerek ‘’15 Haziran 2024 tarihine kadar hak sahibi veya mirasçıları tarafından aranmayanlar Haziran ayı sonuna kadar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilecektir. Hesap sahiplerine ilanen tebliğ olunur." bilgisine yer verildi. Bu çerçevede 15 Haziran tarihine kadar banka hesabı, mevduat hesabı, kiralık kasası olanların bankaları ile iletişime geçtiği kaydedildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER