Bakanlık talimat verdi! Kira gelirleri inceleme altına alındı

Ev sahipleri mercek altına alındı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirlerine yönelik inceleme başlattı. Bakanlık, yaklaşık 2 milyon konuttan kiralık olanları tespit edecek ve kira geliri beyannameleri incelenecek.

Bakanlık talimat verdi! Kira gelirleri inceleme altına alındı

Ev sahipleri ve kiracısı olanlara yönelik Hazine ve Maliye Bakanlığı düğmeye bastı. Kira gelirlerini beyan etmeyenler hakkında yasal işlem başlatılacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirlerine yönelik inceleme başlattı. Bakanlık, yaklaşık 2 milyon konutu mercek altına aldı. Kiralık olduğu tespit edilen konutlar incelemeye alınacak, ardından ise kira gelir beyannamelerinin yapılıp yapılmadığı araştırılacak.

Bakanlık tarafından başlatılan incelemelerle kira gelirlerinin vergi dışı kalmasının önüne geçilmesi amaçlanırken, kira gelir beyannamesini yapmayan ev sahiplerine yasal işlem başlatılacak.

KİRACILARDAN BİLGİLER TALEP EDİLECEK

Yapılacak denetimlerde öncelikle kiracılardan gerekli bilgiler talep edilecek. Talep edilen bilgiler Bakanlık tarafından elektronik ortamda saklanacak ve kontrollerin yapılmasıyla uyumsuzluk olan ya da hiç beyanname vermemiş mükellefler tespit edilecek.

Hiç kira geliri beyannamesi vermeyen ev sahiplerine yönelik Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın tespitleri ardından ise yasal işlem başlatılacak.

İNTERNET ÜZERİNDEN BEYANNAME BAŞVURUSU

Öte yandan, elektronik ortam üzerinden de kira gelir beyannamesi doldurulabiliyor. Kira gelir beyannamesi doldurmak isteyen ev sahipleri, dijital vergi dairesinin internet adresi olan https://dijital.gib.gov.tr/ üzerinden başvuru yapabiliyor.

Bakanlık tarafından başlatılan incelemelerin duyurulması ardından ev sahiplerinin internet üzerinden yaptığı kira geliri beyannamesi başvuruları da devam ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER