Bakanlık ödemelere başladı! 18 yaş üzeri vatandaşa 9600 TL destek ödemesi müjdesi

Ekonomik olarak sıkıntı yaşayan vatandaşlar için yapılan destek ödemelerine devam ediliyor. Hükümetin kararları kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hak sahiplerine ödeme yaparken bu kez 18 yaş üzeri aile bireyinin başvurusu ile 9 bin 600 liralık destek ödemesine ilişkin detaylar duyuruldu.

Bakanlık ödemelere başladı! 18 yaş üzeri vatandaşa 9600 TL destek ödemesi müjdesi

Türkiye'de enflasyonla mücadele devam ederken dar gelirli vatandaşlar da asgari geçim şartlarını sağlamaya çalışıyor. Geçim sıkıntısı yaşayan ve ek bir gelire ihtiyaç duyan vatandaşlar için de belediyeler, bakanlıklar ve çeşitli yardım kuruluşları tarafından destek ödemeleri yapılıyor.

Dar gelirli vatandaş desteklenmeye devam ederken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ‘Sağlık’ kategorisinde verdiği destekler bulunuyor. Genel Sağlık Sigortası (GSS) Prim Ödemelerine ilişkin detayları duyuran bakanlık, hak sahibi olarak belirlenen kişilere 9 bin 600 lira ödeme yapıldığını duyurdu.

SOSYAL GÜVENCESİ OLMAYAN VATANDAŞA 9600 TL'LİK DESTEK

Genel Sağlık Sigortası kapsamında muhtaç durumdaki ailelere destek ödemesi yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi vatandaşların GSS primleri ödenerek ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlandırılmaları sağlıyor.

Bakanlık ödemelere başladı! 18 yaş üzeri vatandaşa 9600 TL destek ödemesi müjdesi

18 yaş üstü aile bireyinin başvurusunun kabul edildiği GSS pirim ödeneği yardımına sosyal güvenceden yoksun ve aile içinde kişi başına düşen aylık geliri brüt asgari ücretin 1/3'ünün (2024 yılı için 6.667,50) altında olan kişiler faydalanabiliyor.

Bakanlık ödemelere başladı! 18 yaş üzeri vatandaşa 9600 TL destek ödemesi müjdesi - Resim : 2

Kimlik Belgesi ile başvuru yapılması yeterli olurken kişi adına GSS primi Sosyal Güvenlik Kurumu'na her ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından G0 prim tutarı 800,10 TL olarak ödeniyor. Bu ödemeler yıllık 9 bin 600 liraya tekabül ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER