Bakanlık harekete geçti destek ödemesi resmen duyuruldu! Kimlikle başvurana yıllık 61 bin lira ödenecek

hükümetin aldığı kararlar kapsamında dar gelirli aileler için geliştirilen pek çok yardım programı bulunuyor. Söz konusu yardım programlarına her geçen gün bir yenisi daha eklenirken bakanlık eliyle geliştirilen bir yardım programı kapsamında hak sahibi hanelere yıllık 61 bin 175 lira ödeme yapıldığı öğrenildi.

Bakanlık harekete geçti destek ödemesi resmen duyuruldu! Kimlikle başvurana yıllık 61 bin lira ödenecek

Türkiye'de hükümetin aldığı karar kapsamında çeşitli yardım programlarına imza atılıyor. Hükümet tarafından açıklanan ve bakanlıklar tarafından geliştirilen yardım programları kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çeşitli alanlarda geliştirdiği programlarla şartları sağlayan hanelere nakit desteği sağlıyor. İhtiyaç sahibi olarak belirlenen şartları sağlayan kişilere belirli süre ve miktarlarda yapılan destek ödemelerinden biri de kronik rahatsızlığı bulunan bireyler için hesaplara yatıyor.

Kronik rahatsızlığı bulunan bireylere özel destek programı bulunurken bu program kapsamında Tüberküloz ya da Subakut sklerozan panensefalit (SSPE) hastası olan kişi veya hastaya bakmakla yükümlü bireylere destek ödemeleri yapılıyor. Kronik Hastalık Yardımı adıyla Tüberküloz ve SSPE hastası olan kişi ya da hastaya bakan kişilere aylık olarak ödeme yapılıyor.

KRONİK RAHATSIZLIĞI OLAN BİREYLERE ÖZEL NAKİT DESTEK PROGRAMI

Tüberküloz ya da SSPE hastası olan kişi ya da hastaya bakmakla yükümlü bireylere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Mütevelli Heyeti tarafından onaylanan Halk Sağlığı Yönetim Sistemi'nden hastalık bilgileri alınan kişiler şartları sağladıkları taktirde faydalanabiliyor. Aylık 5 bin 97 TL 96 kuruş olarak ödenen bu destekten faydalanmak için de başvuru yapılması gerekiyor.

Bakanlık harekete geçti destek ödemesi resmen duyuruldu! Kimlikle başvurana yıllık 61 bin lira ödenecek

Tüberküloz ya da SSPE hastası olan kişi ya da bakmakla yükümlü kişilere yapılan yardım programına başvurular bireylerin ikametgahlarının bulunduğu il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na (SYDV) yapılıyor.

Bakanlık harekete geçti destek ödemesi resmen duyuruldu! Kimlikle başvurana yıllık 61 bin lira ödenecek - Resim : 2

Hak sahibi olarak belirlenen ailelere ödemeler aylık olarak yapılırken hak sahiplerine de yıllık 61 bin 175 lira 52 kuruş ödeme yapılmış oluyor. Başvuru için kimlik belgesi yeterli olurken ödemeler aylık olarak hesaplara yatırılıyor.

Ekonomi haberleri için ''Haberankara.com'' adresini takip edebilirsiniz.

SONRAKİ HABER