Bakanlık duyurdu! O kişilerin hesabına 5 bin 97 TL ödeme yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son açıklama ile birlikte Evde Bakım Maaşı kapsamında vatandaşların hesabına 5 bin 97 TL ödeme yatırıldığı öğrenildi.

Bakanlık duyurdu! O kişilerin hesabına 5 bin 97 TL ödeme yatırıldı

Bugün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son duyuru ile birlikte Evde Bakım Maaşı alan vatandaşların hesaplarına Aralık ayı için ödemelerin yatırıldığı öğrenildi. Bu kapsamda ödemeden faydalanan kişilerin hesaplarını kontrol ederek ödemelerin hesabına geçip geçmediğini öğrenebilecekleri ifade edildi.

AİLE BAKANLIĞI ÖDEMELERİ HESAPLARA YATIRDI!

Yapılan ödemelere ilişkin açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2,8 milyar lira Evde Bakım Yardımını hesaplara yatırmaya başladık. Halihazırda 560 bin vatandaşımız yardımdan yararlanıyor. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz çerçevesinde bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde yaptığı açıklama ile birlikte toplamda 2,8 milyar TL ödemenin hesaplara aktarıldığına işaret etti.

EVDE BAKIM MAAŞINDAN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Aralık ayı için ödemelerin hesaba yatırıldığı konusunda açıklamaların yapılmasının yanı sıra vatandaşlar tarafından bu ödemelerden kimlerin faydalanabileceği hakkında merak edilenler de araştırılmaya başlandı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamalar çerçevesinde evde bakım maaşı alma şartları şu şekilde duyuruldu;

  1. Engelli Sağlık Kurulu Raporu’nda “Ağır Engelli” olduğunu belgelendirenler.
  2. Engelli kişinin başkasının yardımı ve bakımı olmadan hayatını devam ettiremeyecek düzeyde olması yani tuvalet, beslenme ihtiyacını, giyinip soyunabilme, merdiven inip çıkabilme vb.
  3. Aile bireyleri her türlü gelirleri toplamı evde yaşayan birey sayısına bölündüğünde birey başına düşen gelirin bir aylık net asgari ücretin 2/3’ünden az olanlar (Bugünkü asgari ücrete göre 467 TL)

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara verilen evde bakım maaşından faydalanmak isteyen vatandaşların e-Devlet üzerinden gerekli şartları sağlaması halinde başvuru işlemlerini tamamlayabilecekleri öğrenildi.

SONRAKİ HABER