Bakanlık duyurdu! O dilekçe ile başvuru yapanlara aylık 3 bin 336 toplamda 100 bin TL ödenecek!

Hükümet tarafından başlatılan destek ödemeleri 2023 yılında da devam ediyor. Maddi desteğe ihtiyacı olan bireyler desteklerden faydalanabilirken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bir yardım programı ile 100 bin liraya kadar ödeme yapacağını açıkladı.

Bakanlık duyurdu! O dilekçe ile başvuru yapanlara aylık 3 bin 336 toplamda 100 bin TL ödenecek!

Bakanlık duyurdu! O dilekçe ile başvuru yapanlara aylık 3 bin 336 toplamda 100 bin TL ödenecek! - Türkiye'de geliştirilen ekonomik yardım programları kapsamında bakanlıklar tarafından belirlenen şartlara bağlı olarak belirli kişilere nakdi destek sağlanıyor. Söz konusu nakdi destekler belirli periyotlar halinde hak sahiplerinin hesaplarına yatırılırken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından desteklenen pek çok sosyal yardım programı bulunuyor.

İhtiyaç sahibi bireyler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından destek ödemeleri yapılıyor. Bu doğrultuda öğrenci, yaşlı, engelli ya da kronik bireylere verilen destekler kadar elektrik, gıda, kırtasiye, kira gibi maddi destekler ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına düzenli olarak ödeniyor. Devlet tarafından geliştirilen projelerle sağlanan maddi yardımlar kapsamında devam eden bu ödemeler 2023 yılı temmuz ayı ile birlikte yenilendi.

KRONİK RAHATSIZLIĞI OLANLARA DESTEK SAĞLANIYOR

2023 yılı ile birlikte yapılan destek ödemelerinde de artış yaşandı. Dar gelirli vatandaşlara maddi olarak destek olmak amacıyla destek ödemelerinin kapsamını genişleten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kronik rahatsızlığı bulunan kişiler için düzenli olarak ödeme yapıyor.

bakanlik-duyurdu-o-dilekce-ile-basvuru-yapanlara-aylik-3-bin-336-toplamda-100-bin-tl-odenecek.jpg

Yapılan bu duyurunun ardından başvuru yapmak isteyen ve bu yardımdan kimlerin faydalanabileceğin merak edildi. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı söz konusu yardımın detaylarını da açıkladı.

HESAPLARA AYLIK 3.336 TL ÖDENİYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ''Tüberküloz ve SSPE Hastalarına Yönelik Yardım'' adıyla verilen yardımlar şartları sağlayan ve Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından başvurusu kabul edilen Tüberküloz veya SSPE hastalarına nakdi olarak yapılıyor. Bu rakam 3 bin 336 lira 3 kuruş olmakla birlikte ödemeler de PTT üzerinden hak sahiplerinin hesaplarına aktarılıyor. Yardım programından aranan şartları sağlamayan Tüberküloz hastalarında hastalığın tipine göre 6 ay ile 30 ay arasında, SSPE hastaları ise hastalıkları devam ettiği süre boyunca ödeme almaya devam ediyor.

bakanlik-duyurdu-o-dilekce-ile-basvuru-yapanlara-aylik-3-bin-336-toplamda-100-bin-tl-odenecek-001.jpg

30 ay süreyle verilen destekler ise toplamda 100 bin lirayı buluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardım programı kapsamında yaptığı açıklamada ''Kronik Hastalıklar yardım programı kapsamında faydalanıcı olan Tüberküloz hastalarının Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen sağlık kontrollerini gerçekleştirmesi şartı ile yapılmaktadır. Bu şartın kontrolü, Tüberküloz hastalarının kayıtlı olduğu Verem Savaş Dispanserinde yapılan sağlık kontrollerine ilişkin bilgilerinin Sağlık Bakanlığı veri tabanı üzerinden alınması ile yapılmakta olup, bu doğrultuda sistem üzerinden ödemeler hazırlanmaktadır.'' ifadelerine yer verdi.

Yardım programı kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde detaylar da yer aldı.screenshot-24-001.jpgDesteklerden faydalanmak için ise ikametgahınızın bulunduğu il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıflarına başvuruda bulunabilirsiniz.

SONRAKİ HABER