Bakanlık düğmeye bir anda bastı! Kiracılar aman dikkat! Kapınıza her an tebligat gelebilir

Ülkemizde artan kiralık konut fiyatları kiracı ile ev sahipleri arasındaki sorunların büyümesine ve artmasına neden oluyor. Kiralık dairelerdeki fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek üzere vatandaşların talebi sürerken konuyla ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti. Kiracıların kapısına her an tebligat gidebileceği kaydedilirken detaylar da belli oldu.

Bakanlık düğmeye bir anda bastı! Kiracılar aman dikkat! Kapınıza her an tebligat gelebilir

Pandemi döneminin ardında piyasaların yükselmesi ile beraber kiralık konut ve satılık daire fiyatları fahiş fiyatlara yükseldi. Haksız rekabetin önüne geçmek üzere kira artışlarına sınır getirilirken bakanlık bir dizi önlem almaya devam ediyor. Kira gelirleri mercek altına alınırken kira gelirini beyan etmeyen ya da kira geliri elde etme potansiyeline sahip konutlar için düğmeye basılırken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek son gelişmeleri aktardı.

Vergi dairesinden kiracılara tebligatlar gitmeye başlarken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira gelirlerinin doğru beyan edilmesini sağlamak amacıyla gayrimenkul sahiplerinin mercek altına alındığını duyurmuştu. Bakan Şimşek kira geliri elde edebilme potansiyeline sahip yaklaşık 4,5 milyon konutun analiz edildiğini, kiralık olarak kullanıldığı tespit edilen adreslerde fiili tespitler yapılacağını kaydetti. Bu çerçevede kiracılara vergi dairesi tarafından tebligatlar gönderildi.

VERGİ DAİRESİ KİRACILARA TEBLİGAT GÖNDERİYOR

Vergi daireleri tarafından kiracılara gönderilen yazıda ‘kira ödemesi ile ilgili olarak görüşülmek istendiği’ ifadeleri yer alırken kiracılardan görüşmeye gelmeden önce kira sözleşmesi, banka ödeme dekontu, mevcut ise emlakçı bilgileri istendi. Bu çerçevede dürüst beyanda bulunulması hedeflenirken tam vergilendirme için vatandaşın da hükümete yardımcı olması istendi.

Bakanlık düğmeye bir anda bastı! Kiracılar aman dikkat! Kapınıza her an tebligat gelebilir

Hedefler doğrultusunda kira geliri elde etme potansiyeli olan yaklaşık 4.5 milyon konutun analiz edileceği söylenirken kiracıların kira konusunda sorun yaşamaması için vergilendirme sistemine destek olmaları adına beyanda bulunmaları isteniyor. Söz konusu tebligatı alan kiracıların vergi daireleri ile iletişime geçmeleri gerekiyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER