Bakanlık açıkladı, maaş bağlanıyor! Başvuranlara 3.504 TL aylık ödeme!

Devlet vatandaşların bütçelerine yardımcı olmak için destek ödemeleri yapmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan 3.504 TL nakit destek açıklaması yapıldı.

Bakanlık açıkladı, maaş bağlanıyor! Başvuranlara 3.504 TL aylık ödeme!

Türkiye’de son yıllarda sosyal yardımlar oldukça büyük bir önem kazandı. Milyonlarca vatandaş devletten sosyal yardım alabiliyorlar. Aylık veya tek seferlik olabilen bu sosyal yardımların çoğunluğu nakdi olarak ödeniyor. Bazı sosyal yardımlar için ise ayni ödeme yapılıyor. Nakit sosyal yardımlar için ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yeni bir bilgilendirme yapıldı.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIM ELİ!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın aktif olarak uygulamış olduğu yaklaşık 50 civarında sosyal yardım programı bulunuyor. Bu sosyal yardım programları üzerinden vatandaşlara kayda değer ödemeler yapılıyor. Sosyal yardımların çok büyük bir çoğunluğu ise ihtiyaç sahiplerine veriliyor. Aile Bakanlığı’nın bir vatandaşın ihtiyaç sahibi olup olmadığını belirlediği bir hesaplama sistemi bulunuyor. Bu da tamamen gelir şartından oluşuyor. Bir hanede kişi başı aylık ortalama gelir net asgari ücretin üçte birinden az ise o hane ihtiyaç sahibi olarak belirleniyor. Bu tutar da şu anda 5.667 TL’ye karşılık geliyor. Kişi başı aylık ortalama gelir 5.667 TL’yi aşmıyor ise o hanedekiler sosyal yardım alabiliyorlar.

YAŞLILARA AYLIK BAĞLANIYOR!

Aile Bakanlığı’nın sosyal yardım programlarından birisi de yaşlı aylığından oluşuyor. Bu sosyal yardım programının oldukça özel şartları bulunuyor. Bu şartları yerine getirenler devlet tarafından maaşa bağlanıyor. Yapılan değerlendirmede sosyal yardım başvurusu onaylananlara devlet her ay yaşlı aylığı adı altında ödeme yapıyor.

ŞARTLAR NELER?

Aile Bakanlığı’ndan yaşlı aylı alabilmek için bazı şartlar uygulanıyor. Öncelikle bu kişilerin herhangi bir sosyal güvencelerinin olmaması gerekiyor. Bunun yanında 65 yaş üstünde olunması gerekiyor. Bu ön koşullar sağlanıyorsa ardından gelir şartına bakılarak ihtiyaç sahibi olup olmadığı tespit ediliyor. Ancak bu kişilerin gelir şartı biraz farklı oluyor. Hane içi ortalama gelir alınırken sadece sosyal yardımdan yararlanacak olan kişi ile onun eşinin gelirine bakılıyor. Bu kişi başı aylık gelir 5.667 TL’yi geçmiyorsa sosyal yardım ödemesi alınması için şartlar yerine getirilmiş oluyor.

3.504 TL AİLE SOSYAL YARDIM!

Yaşlı aylığı için Aile Bakanlığı 2.348 TL tutarında her ay ödeme yapıyordu. Ancak bu tutarda değişikliğe gidildi ve bu değişiklik de bizzat Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından açıklandı. Buna göre yaşlı aylığı 3.504 TL’ye yükseltildi ve artık bu tutar her ay hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılacak.

SONRAKİ HABER