Bakan Yumaklı müjdeyi verdi! 5 Ekim'den itibaren yakılacak oduna ödenen miktar güncellenecek!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman köylülerine seslenerek 5 Ekim'den itibaren yakılacak odun için ödemiş oldukları paranın sadece üçte birini ödeyeceklerini ifade etti.

Bakan Yumaklı müjdeyi verdi! 5 Ekim'den itibaren yakılacak oduna ödenen miktar güncellenecek!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman köylülerine müjdeli haberi verdi. Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde düzenlenen Türkiye 6. Kanyon ve Doğa Sporları Festivali'nin kapanış programında önemli açıklamalarda bulunan Bakan Yumaklı bu etkinliğe geçen sene de katıldığını ifade etti. Kurumsal hale gelmesinden dolayı memnun olduklarını söyleyen Yumaklı, festivalde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletmeyi ihmal etmedi.

ODUN PARALARININ ÜÇTE BİRİ ÖDENECEK

Festivalde müjdeli haberi veren Bakan Yumaklı, "orman köylülerimiz 5 Ekim'den itibaren yakacak odun için ödemiş oldukları paranın sadece üçte birini ödeyecek." ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı'dan orman köylülerine müjde

Yani daha önce 3 lira ödeyen orman köylüleri 5 Ekim'den itibaren 1 lira ödeme yapacak. Açıklamalarına devam eden Bakan Yumaklı, ev başta olmak üzere samanlık ve ahır yapımı için kullanılacak olan ağaç tahsilatını aynı şekilde üçte birden daha ucuza alacaklarını ormanda çalışan köylülerin yanında olduklarını da ifade etti.

Çalışanların işlerden alacakları para hakkında da konuşan Bakan Yumaklı, "işlerden alacakları paranın 100 bin lira olduğunu düşünelim. Eğer kendi kişisel sigortasını ödüyorsa 5 bin lira Orman Genel Müdürlüğü verecek. 105 bin lira ödeyecek ki sen git sigortanı öde diye. 200 bin liraysa 10 bin lira verecek. Yani her 100 liraya 5 lira da Orman Genel Müdürlüğü sigortasını yaptırması için o kardeşlerimize vermiş olacak." dedi.

9 Ağustos'ta çıkan ve 7 evin kullanılmaz hale geldiği yangına da değindi. Can kaybının yaşanmamasının en büyük teselli olduğunu sözlerine ekledi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER