Bakan Tekin'den öğretmenlere ikramiye açıklaması geldi!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, muhalefetin ‘24 kasımda öğretmenlere ikramiye verilsin’ çağrısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Öğretmenlerin merak ettikleri ikramiye konusuna ilişkin son dakika açıklamasına yer verildi.

Bakan Tekin'den öğretmenlere ikramiye açıklaması geldi!

Öğretmen maaşlarına ilişkin tartışmalar devam ediyor. Maaşlarına zam bekleyen öğretmenlerin bir de ikramiye talebi bulunuyor. Öğretmenlere ikramiye verilmesine ilişkin çağrılara Milli eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den bir son dakika açıklaması geldi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, muhalefetin ‘24 kasımda öğretmenlere ikramiye verilsin’ çağrısı ise ilgili açıklamalarda bulundu.

BAKAN TEKİN'DEN 'ÖĞRETMENLERE İKRAMİYE' AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin '24 kasımda öğretmenlere ikramiye verilsin’ çağrısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında "Biz kendi politikalarımızı kendimiz belirliyoruz. Öyle bir şey olursa bunu Cumhurbaşkanımız ile Maliye Bakanımız duyurur." ifadelerine yer verdi.

bakan-tekinden-ogretmenlere-ikramiye-aciklamasi-geldi.jpg

Bakan Tekin'in açıklamalarında ikramiye sinyali olmaması dikkati çekti. Aksi bir açıklama gelene kadar öğretmenlere ikramiye verilmesi hakkında bir çalışmanın henüz bulunmadığı bildirildi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NIN BÜTÇESİNE DEĞİNDİ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan Bütçe Komisyonu’ndaki sunumunda Milli Eğitim Bakanlığı’nın yüzde 14,6 oranıyla yine bütçeden en büyük payı aldığına dikkat çekti. Bakan Tekin, 2002’den bu yana bütçenin dolar cinsinden değerinin giderek arttığını vurgulayarak, “2002’de 4 milyar 955 milyon dolar olan Bakanlık bütçesi, 2023’te 16 milyar 215 milyon dolara, 2024’te ise 38 milyar 294 milyon dolara çıkarıldı” şeklinde konuştu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER