Bakan Şimşek'ten yeni Merkez Bankası başkanı açıklaması! Güvenimiz tamdır

Bugün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yeni Merkez Bankası başkanı Fatih Karahan hakkında açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamalarda güvenin ve desteğin tam olduğundan bahsedildi.

Bakan Şimşek'ten yeni Merkez Bankası başkanı açıklaması! Güvenimiz tamdır

Yaklaşık olarak 2 gün önce gece saatlerinde Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, görevinden affını istediğini ifade ederek istifasını sunmuştu. Bunun ardından yapılan açıklama ile birlikte göreve Fatih Karahan'ın getirildiği öğrenildi. Bu çerçevede Fatih Karahan tarafından göreve ilişkin ilk olarak, “Enflasyon hedefimizle uyumlu seviyelere gerileyene kadar gereken parasal sıkılığını korumakta kararlıyız. Enflasyon beklentilerini ve fiyatlama davranışlarını yakından takip ediyoruz. Enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz” şeklinde açıklama geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de desteklerini sunduğunu dile getirdi.

YENİ MERKEZ BANKASI BAŞKANI AÇIKLAMASI!

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Şimşek, “Merkez Bankası Başkanı Sayın Fatih Karahan bugün yeni görevine başlamıştır. Kendisini tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Başkan ve ekibine güvenimiz ve desteğimiz tamdır. Önümüzdeki dönemde de ekonomi programımızı kurumlararası eşgüdüm içinde kararlı bir şekilde uygulamaya devam edeceğiz. Güçlü ekonomi ekibimiz ile makro finansal istikrarın pekişmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Mali disiplin ile dezenflasyon sürecine destek olmaya devam ederken, hayata geçireceğimiz yapısal reformlarla program kazanımlarımızı kalıcı hale getireceğiz.” şeklinde açıklamalara yer verildi.

SONRAKİ HABER