Bakan Şimşek'ten vergide adalet açıklaması! Vergide adaleti artırmak için çalışmalarımız sürüyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi denetimi ile ilgili X hesabından bir açıklama yaptı.

Bakan Şimşek'ten vergide adalet açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi denetimi ile ilgili bir paylaşımda bulunarak, vergide adaleti artırmak için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Bir süredir açıklamalarıyla gündeme gelen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından bir paylaşımda daha bulundu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, aylık harcamaları 5 milyon TL’nin üzerinde olup hiç gelir beyan etmeyen kişileri, gerçek kazançlarını vergilendirmek üzere denetim kapsamına alacaklarını söyledi.

Bakan Şimşek'ten vergide adalet açıklaması! Vergide adaleti artırmak için çalışmalarımız sürüyor

AYLIK HARCAMALARI 5 MİLYON TL'NİN ÜZERİNDE OLANLAR DİKKAT!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eski adı Twitter olan X hesabı üzerinden vergi denetimi ile ilgili bir paylaşım yaptı. Aylık harcamaları 5 milyon TL'nin üzerinde olanları yakından ilgilendiren paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

"Vergide adaleti artırmaya ve kayıt dışılığı azaltmaya yönelik çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Aylık harcamaları 5 milyon TL’nin üzerinde olup hiç gelir beyan etmeyen kişileri gerçek kazançlarını vergilendirmek üzere denetim kapsamına alıyoruz. IBAN veya “mail order” ödeme yönetimi ile tahsilat yaparak vergisini ödemeyen işletmeler de inceleniyor. Vergi kayıp ve kaçağına sebebiyet vererek haksız kazanç sağlayanların ve haksız rekabet oluşturanların takipçisi olmaya devam edeceğiz."

Bakan Şimşek'ten vergide adalet açıklaması! Vergide adaleti artırmak için çalışmalarımız sürüyor - Resim : 2

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı vergi paylaşımı dikkat çekti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER