Bakan Şimşek'ten tek haneli enflasyon ve Çin ziyareti açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ekonomiye yönelik yeni açıklamalarda bulunurken Çin'i ziyaret edeceğini duyurdu. Bakan Şimşek tek haneli enflasyon açıklamasında bulundu.

Bakan Şimşek'ten tek haneli enflasyon ve Çin ziyareti açıklaması

Ekonomi yönetiminin enflasyonla mücadelesi tüm hızı ile devam ederken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yapmış olduğu açıklamasında en önemli önceliklerinin enflasyonu tek haneye düşürmek olduğunu söyledi. Bakan Şimşek Çin'i ziyaret edeceklerini belirtirerek iki ülke arasında karşılıklı siyasi ve ekonomik ilişkileri güçlendirmeye çalışacaklarını belirtti.

BAKAN MEHMET ŞİMŞEK'TEN TEK HANELİ ENFLASYON AÇIKLAMASI!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yapmış olduğu açıklamasında "Fiyat istikrarını sağlamalıyız. Orta vadeli programımızın nihai hedefi sürdürülebilir yüksek büyüme ve daha adil gelir dağılımı. Kalıcı refah istiyoruz ve daha kapsayıcı büyüme, daha kapsayıcı refah artışı. Şimdi bunun da makroekonomik altyapısını oluşturuyoruz. Orta vadeli programın nihai hedefi bu ama oraya giderken fiyat istikrarını sağlamalıyız. Fiyat istikrar derken neyi kastediyoruz? Enflasyonun kalıcı bir şekilde tek haneye düşürülmesi. Neden, çünkü enflasyon tek haneye düştüğünde ülkede büyüme hızı artıyor." diyerek enflasyonla mücadelenin öneminin altını çizdi.

Çin'i ziyaret edeceklerini açıklayan Bakan Mehmet Şimşek "Türkiye-Çin Hükümetlerarası İşbirliği Komitesi Eşbaşkanı olarak yakında Çin'i ziyaret edeceğim. Bu ziyarette ülkelerimiz arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkileri güçlendirmeye katkı sağlayacağımıza inanıyorum. Türkiye ile Çin arasındaki ekonomik ilişkiler, her geçen yıl daha da ivmeleniyor. Çin, bizim için Asya'da birinci, dünyada üçüncü büyük ticaret ortağımız." diyerek iki ülke arasında işbirliğini daha da geliştireceklerini ifade etti.

İki ülke arasındaki ticari işbirliği ile beraber İpek Yolu'nu canlandırmayı hedeflediklerini belirten Bakan Mehmet Şimşek, aynı zamanda Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluş yıldönümünü bu vesile ile bir kere daha kutladı. Bakan Şimşek'in Çin'e yapacağı ziyaretin tarihi hakkında ise bilgilendirme yapılmadı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER