Bakan Şimşek'ten SON DAKİKA para ve maliye politikası açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir televizyon kanalının canlı yayında ekonomiye dair gündemi değerlendirdi. Bakan Şimşek, algıda ciddi bir iyileşme var diyerek, emekliler hakkında açıklama yaptı.

Bakan Şimşek'ten SON DAKİKA para ve maliye politikası açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir televizyon kanalına konuk oldu. Kanalın canlı yayınında ekonomiye dair gündemi değerlendiren Bakan Şimşek, Türkiye'ye ilginin büyük olduğunu belirtti. Bakan Mehmet Şimşek'in açıklamalarında emeklilere verilecek olan 5 bin TL'lik ikramiye detayı da dikkati çekti.

3 gün boyunca toplantılar yaptıklarını belirten Bakan Şimşek, ''100'ün üzerinde yatırımcıyla yoğun temaslarımız oldu. Yatırım fonları, yatırım bankaları, özel fonlar, altyapı fonları, doğrudan yatırım yapan şirketler, bütün yatırımcı yelpazesi ile bir araya gelme fırsatımız oldu, ilgi çok yoğundu. Türkiye nüfusu 80 milyonun üzerinde olup kişi başına milli geliri 10 bin doların üzerinde olan dünyadaki 7 ülkeden biri. Yani büyük bir piyasa. Güçlü bir ekonomi.'' dedi.

''ALGIDA CİDDİ BİR İYİLEŞME VAR''

''Algıda ciddi bir iyileşme var. Bizim programın ana hedefi sürdürülebilir yüksek büyüme, hedefe ulaşırken fiyat istikrarı, yani enflasyonun düşük tek hanelere düşürülmesi, rezerv birikimi ve KKM'den çıkış gibi, birbirini destekleyen bütüncül bir yaklaşım var.'' diyen Bakan Şimşek, enflasyonla mücadeleye de değindi. Enflasyonla mücadele kapsamında açıklamaya yer veren Bakan Şimşek, ''Çok güçlü adımlar attık, enflasyonu çıpalayacak eşiklere doğru geliyoruz. Para politikası gecikmeli devreye giriyor, bugün aldığımız tedbirlerin etkisi aylar sonra kendisini gösteriyor, sonuçlarını almamız zaman alacak. Doların güçlenmesi aleyhimize, çünkü euro bazında mal satıp ham maddeyi dolarla alıyoruz.'' değerlendirmesinde bulundu.

"MERKEZ BANKASI'NA GÜVENİM YÜZDE 100"

''Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndaki (TCMB) ekip çok güçlü, güvenim tam, o konuda tereddüdüm yok.'' diyen Bakan Şimşek, ''Enflasyonda momentum kaybı aylık bazda önümüzdeki birkaç ay içinde başlayacak. Esas yıllık bazda kalıcı yüksek dozda dezenflasyon Haziran'dan itibaren başlayacak. Para politikasında aldığımız tedbirler gecikmeli yansıyacak, baz etkisi var, bu nedenle geçiş dönemi olacak.

Altını çizmek istiyorum, enflasyonu kalıcı bir şekilde düşürmekte hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız kararlı, çünkü enflasyon yüksek, sürdürülebilir büyümenin önündeki en büyük engeldir. Geçmişte hükümetlerimiz enflasyonu tek haneye düşürdü ve uzun süre orada tuttu, ülkemizin kalkınmasına ivme kazandırdı, önümüzdeki dönemde aynı kararlılığı göstereceğiz, sadece sonuçları göstermemiz biraz zaman alacak.'' değerlendirmesinde bulundu.

EMEKLİYE 5 BİN TL İKRAMŞYE VERİLEMSİNİ DEĞERLENDİRDİ

''Bakanlarımıza gerekli çalışmaları yapmaları talimatını vermiştim. Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeme yapmayı kararlaştırdık. Emekli olan ve çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu kapsamın dışında bırakıyoruz.'' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını değerlendiren Bakan Şimşek, ''Kasım ayının ilk haftası içerisinde bu ödemeyi yapacağız. 12 milyon emekliyi doğrudan etkileyecek bu kararın hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER