Bakan Şimşek'ten işletmelere kartla ödeme uyarısı geldi

Bazı işletmelerin banka komisyon ücretinden kaçma adına nakit ödemeden başka seçenek sunmaması sonrasında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten bir uyarı geldi. Bakan Şimşek vatandaşlara kredi ya da banka kartı ile ödeme seçeneği sunulması gerektiğini ifade etti.

Bakan Şimşek'ten işletmelere kartla ödeme uyarısı geldi

Son dönemde ticari hayatta usulsüzlüklerin önüne geçmek ve boşa giden geliri devlet kasasına kazandırmak adına Bakanlık bir çok önlem almıştı. Özellikle IBAN üzerinden ödeme yapma gibi konular gündem olmuştu.

Satışlarından bankaların komisyon almasını istemeyen işletmeler vatandaşların kartla ödeme yapmasını istemiyor. Bunun yerine sadece nakit ödeme alan işletmelere yönelik Bakan Şimşek bir açıklama yaptı.

KURALLARA UYMAYANLARA CEZA

Vatandaşların kartla ödeme özgürlüğünün ellerinden alınamayacağını ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "İşletmelerin bir kısmının, bankaların komisyon oranlarının yüksekliğini gerekçe göstererek nakit ödemeye göre daha yüksek tutar talep ettiğini görüyoruz. Mükelleflerimizin, bu gerekçeyle komisyon farkını vatandaştan talep etme yoluna gitmemesi önem taşıyor" şeklinde konuştu.

Bu tarz durum ile karşı karşıya kalan ve kendilerini mağdur eden işletmeler ile ilgili vatandaşlara da seslenen Bakan Mehmet Şimşek "Kendisine banka kartı ya da kredi kartı ile ödeme imkanı sunulmayan ya da yüksek tutarlı fark istenen vatandaşların bunu Gelir İdaremize ihbar etmesi durumunda, denetim yapılarak gerekli cezai işlemler uygulanıyor" dedi.

Devletin ilgili kurumları işletmelere yönelik denetimlerine devam ediyor. Usulsüzlük yaptığı tespit edilenlere kanuna göre ceza kesiliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER