Bakan Şimşek'ten Fitch yorumu geldi! Not artışının süreceğine işaret ediyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu arttırmasına ilişkin değerlendirmesi ardından açıklamalarda bulundu, not artışının süreceğine işaret etti.

Bakan Şimşek'ten Fitch yorumu geldi! Not artışının süreceğine işaret ediyor

Amerikan kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch, Türkiye'nin kredi notuna ilişkin son değerlendirmesini paylaştı.

Fitch'in paylaştığı değerlendirmeye göre, Türkiye'nin kredi notu yükseldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Fitch'in Türkiye'nin kredi notuna ilişkin değerlendirmesini yayınlaması ardından açıklamalarda bulundu.

NOT ARTIŞI DEVAM EDECEK!

Bakan Şimşek tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, uygulanan programın somut sonuçlarının Türkiye'nin kredi notuna yansıdığı ifade edilirken, Fitch'in bu başarıya kayıtsız kalmayarak kredi notunu pozitife çevirdiği belirtildi.

Bakan Şimşek'ten Fitch yorumu geldi! Not artışının süreceğine işaret ediyor

Şimşek, pozitif görünümün önümüzdeki dönemde de not artışının süreceğini söylerken, 12 yıl sonra gelen not artışında, Türkiye'nin uluslararası normlara uyan, kural bazlı ve öngörülebilir politikaları etkili oluğunu da kaydetti.

Paylaşımında Şimşek, ‘’Makro-finansal istikrarın daha da güçlenmesiyle böyle olumlu gelişmeler artarak devam edecek. Yılın ikinci yarısında dezenflasyon, daralan cari açık ve bütçe disiplini sayesinde makro finansal istikrar daha da pekişecek ve kredi notumuz yükselecektir." ifadelerini kullandı.

Uluslararası kredi derecelendirme kurumu Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu pozitife çıkarması ardından ekonomistlerden de çeşitli yorumlar gelirken, Türkiye'de uygulanan ekono politikalarının etkili olduğu değerlendirmesinde bulunuldu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER