Bakan Şimşek'ten enflasyon değerlendirmesi! Parasal sıkılaşma ve kredi politikalarında değişim sinyali

TÜİK, her ay düzenli olarak enflasyon verilerini yayımlamaya devam ediyor. TÜİK tarafından yayımlanan enflasyon verilerinin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten bir değerlendirme mesajı geldi.

Bakan Şimşek'ten enflasyon değerlendirmesi! Parasal sıkılaşma ve kredi politikalarında değişim sinyali

Bakan Şimşek'ten enflasyon değerlendirmesi! Parasal sıkılaşma ve kredi politikalarında değişim sinyali - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından aylık olarak enflasyon verileri bu kez ağustos ayı için açıklandı. 4 Eylül Pazartesi 2023 tarihi saat 10.00'da açıklanan enflasyon verileri ağustos ayına ait Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 58,94, aylık yüzde 9,09 oldu. Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık yüzde 49,41, aylık yüzde 5,89 arttı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de TÜİK tarafından açıklanan ağustos ayı enflasyon verilerini değerlendirdi.

"ENFLASYONU KONTROL ALTINA ALMAK VE DÜŞÜRMEK İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, açıklanan Ağustos ayı enflasyon verileri sonrası enflasyonu kontrol altına almak ve daha sonra düşürmek için ne gerekiyorsa yapacaklarının altını çizdi. Bakan Şimşek, verileri değerlendirirken enflasyonla etkin mücadele edeceklerinin sinyalini vererek parasal sıkılaşma, kredi politikası ve gelirler politikalarına dair de gerekeni yapacaklarını belirtti.

screenshot-5.jpg

''ENFLASYONLA MÜCADELEDE KESİNLİKLE KARARLIYIZ''

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, kişisel sosyal medya hesabı Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Enflasyonla mücadelenin biraz zaman alacağını biliyoruz. Geçiş dönemindeyiz. Enflasyonu kontrol altına almak ve daha sonra düşürmek için ne gerekiyorsa (parasal sıkılaşma, kredi politikası ve gelirler politikaları) yapacağız. Sonuçta sabretmemize değecek. Enflasyonla mücadelede kesinlikle kararlıyız" ifadelerini kullandı.

enflasyon-kapak.jpg

Açıklanan verilerin ardından Bakan Şimşek'in belirttiği parasal sıkılaşma, kredi politikası ve gelirler politikalarında yapılacak değişiklik ve alınacak kararlar da şimdiden merak konusu oldu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER