Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması! Kalıcı olarak düşüreceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan son açıklamalarından enflasyon hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması! Kalıcı olarak düşüreceğiz

Bugün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada "Son 21 yıldır çalışanlarımızı, emeklilerimizi, memurlarımızı enflasyona ezdirmedik" diyen Şimşek, enflasyonun düşürülmesi konusunda düşüşün net bir şekilde 2026 yılında hissedileceğinden bahsetti.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN ENFLASYON AÇIKLAMASI!

Daha önce de canlı yayında yaptığı açıklamalarda enflasyonun düşürülmesi konusunda önemli adımların atıldığı ve yaptığı açıklamalarında 2026 yılında enflasyonun net bir şekilde düşüşünün hissedileceğinden bahsedildi. Bugün de Bakan Şimşek tarafından yapılan son dakika açıklamada yeniden enflasyon konusuna değinildi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Şimşek, "Orta Vadeli Programın ana hedefi enflasyonda kalıcı düşüşü sağlamak. Kararlıyız enflasyonu kalıcı olarak düşüreceğiz. Enflasyonda ivme kaybı çok net ortadadır. Enflasyonu 2026 yılında tek haneli seviyelere düşürmeyi hedefliyoruz. Gelecek sene yüzde 4 büyüme hedefimiz var. Peki bu büyüme istihdam yatıyor mu? Rakamlara baktığımızda görüyoruz ki istihdam artmış, işsizlik tek hanelere düşmüştür. Bir diğer amacımız cari açığı kalıcı olarak aşağılara çekmektir."şeklinde açıklamalar ile hem işsizlik hem de enflasyon hakkındaki gelişmelerden bahsedildi.

SONRAKİ HABER