Bakan Şimşek yaptığı açıklamasında bazı reformların hayata geçirilmesi için üretimin artırılması gerektiğini belirtti. Enflasyonu aşağı getirme konusunda kararlı olunduğunun altını çizen Şimşek, "Bazı reformları hayata geçirmek çok önemli, üretimi artırmak için reformlara ihtiyacımız var. Enflasyonu aşağı getirme konusunda kararlıyız" dedi.
"ENFLASYONU AŞAĞI GETİRME KONUSUNDA KARARLIYIZ"
İklim değişikliğinin seçenek değil, zorunluluk olduğunu ifade eden Bakan Şimşek, genç nüfusta hız kaybı olduğunu ancak 2025'e kadar pozitif kalınmasının beklendiğini şu şekilde belirtti:
"Bazı reformları hayata geçirmek çok önemli, üretimi artırmak için reformlara ihtiyacımız var. Enflasyonu aşağı getirme konusunda kararlıyız. İklim değişikliği bizim bir seçenek değil zorunluluk. Genç nüfusumuzda hız kaybı var ama 2025'e kadar pozitif kalmasını bekliyoruz"
ERDOĞAN'DAN ENFLASYON AÇIKLAMASI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün partisinin grup toplantısında konuşmuştu. enflasyondaki düşüşün devam edeceğini aktaran Erdoğan, “Enflasyondaki düşüş sürecek. Maliye politikasındaki disiplinli duruşumuzu koruyoruz. İş dünyası ve vatandaşlarımız gönüllerini ferah tutsun. Bu süreci birçok ülkeye kıyasla daha kolay atlatacağımıza inanıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.
Son olarak TÜİK'in 3 Nisan tarihinde açıklamış olduğu enflasyon rakamlarına göre Mart ayında enflasyon aylık bazda yüzde 2,46 artarken, yıllık bazda da yüzde 38,1 oranında geriledi.