Bakan Şimşek'ten çok kazanan ve kayıt dışı sözleri: Vergi almak için ne gerekiyorsa yapacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek son dönemde devlet tarafından ciddi bir baskı altına alınan kayıt dışı iş yapılması konusuna değindi. Bu konuya asla izin vermeyeceklerini belirten Bakan Şimşek başka bir seçenekleri olmadıklarını ifade etti.

Bakan Şimşek'ten çok kazanan ve kayıt dışı sözleri: Vergi almak için ne gerekiyorsa yapacağız

Ekonomi konusunda sert kararlar alınması toplum genelinde büyük ses getirmeye devam ediyor. Mevcut vergi miktarlarının artırılması ve yeni programların hayata geçirilmesinin temelinde ise ülke ekonomisini yeniden daha iyi noktalara getirmek olduğu belirtilmişti.

Bu mücadele içinde son dönemde devletin kayıt dışı işlemlerin önüne geçtiği için attığı adımlar göze çarpmıştı. İşletmelerde IBAN'dan para göndererek ücret tahsil etme ya da zengin kişilerin gelir beyanı olmadığı halde spor arabalara binme konusunda harekete geçilmesi bu konuya örnek olmuştu.

"HİÇ BİR SEÇENEĞİMİZ YOK"

Bu durum ile ilgili geçtiğimiz gün A Haber kanalına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, karşı adım atmanın kendileri için bir zorunluluk olduğunu ifade etti. Bakan Şimşek "Bizim kayıt dışılıkla mücadele dışında hiçbir seçeneğimiz yok, açık konuşayım. Çünkü vergi oranlarında birçok alanda sınırdayız. Artık vergi oranlarındaki artıştan çok kayıt dışılıkla mücadele dozunu artıracağız. Çok kazanandan ve kayıt dışı olandan vergi almak için ne gerekiyorsa yapacağız" şeklinde konuştu.

Bakan Mehmet Şimşek'in bu sözleri ilerleyen dönemlerde yeni gelişmeler yaşanabilme ihtimalini akıllara getirdi. Ekonomi alanında alınması muhtemel yeni kararlar toplum genelini etkilediği için uzun süre gündemde kalıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER