Bakan Şimşek’ten cari açık açıklaması! Kalıcı olarak azaltmak ana hedef

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ‘’Cari açığı kalıcı olarak azaltmayı hedefliyoruz. Süreçte teknik yeterliliği Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, finansal fizibiliteyi bankalar inceleyecek, nihai kararı ise Merkez Bankası verecek.’’ dedi.

Bakan Şimşek’ten cari açık açıklaması! Kalıcı olarak azaltmak ana hedef

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası’nın yeni Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi Programı’na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Merkez Bankası’nın yeni Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi Programı’na göre, teknolojik ve stratejik yatırımlara odaklanılarak, yıllık 100 milyar lira olmak üzere üç yılda 300 milyar lira limit tahsis edilmesi planlanıyor.

‘’CARİ AÇIĞI KALICI OLARAK AZALTMAYI HEDEFLİYORUZ’’

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Şimşek, dış ticarette önemli patı olan teknoloji ürünlerinin üretimine güçlü destek sağlayacaklarını belirterek, cari açığı kalıcı olarak azaltmayı hedeflediklerini söyledi.

Şimşek, ‘’Önemli bir program. Dış ticarette önemli payı olan yüksek teknoloji ürünlerin üretimine güçlü destek sağlayacağız. Cari açığı kalıcı olarak azaltmayı hedefliyoruz. Süreçte teknik yeterliliği Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, finansal fizibiliteyi bankalar inceleyecek, nihai kararı ise Merkez Bankası verecek. Ülkemiz için hayırlı olsun." dedi.

SONRAKİ HABER