Bakan Şimşek’ten asgari ücret ve enflasyon açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son günlerde vatandaşların daha sık merak etmeye başladığı asgari ücret konusuna ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmede bulunurken, asgari ücret konusuna da değindi.

Bakan Şimşek’ten asgari ücret ve enflasyon açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Uluslararası Finans Enstitüsü’nün düzenlemiş olduğu toplantıda Türkiye ekonomisi için önemli değerlendirmelerde bulundu. Hem enflasyon hem de asgari ücretle ilgili değerlendirme yapan Bakan Şimşek, asgari ücret için şu an bir rakam telaffuz etmenin doğru olmayacağını belirtti.

ASGARİ ÜCRET SORUSUNA YANIT VERDİ

Türkiye’de asgari ücret için geri sayım resmen başladı. Aralık ayında yapılacak olan toplantı sonunda 2025 asgari ücret rakamı resmen belirlenmiş olacak. Ancak toplantı öncesinde Bakan Şimşek, kendisine yöneltilen bir asgari ücret sorusuna şu yanıt verdi.

“Asgari ücret sendikalar, işverenler ve hükümetin müzakereleriyle belirleniyor. Bu süreçte şu an bir rakam telaffuz etmek doğru olmaz. Ancak tüm tarafların rekabet gücünü koruma konusundaki hassasiyetlerine güveniyorum”

Bakan Şimşek, yaptığı değerlendirmesinde Türkiye’nin rezervlerinin yeniden inşa edildiğini vurguladı. Bu başarısının temelinde ise Türk lirasına olan güvenin olduğunu belirtti.

ENFLASYON AÇIKLAMASI

Açıklamasının devamında enflasyona da değinen Şimşek, Merkez Bankası’na enflasyonu düşürmek için destek vermeyi hedeflediklerinin de altını çizdi. Özellikle sanayide dönüşüm, yeşil enerji ve dijitalleşme gibi reformlar için kaynak gerektiğini ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı, gelecek yıl enflasyonla mücadele noktasında önemli bir dönüm noktası olacağını belirtti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER