Bakan Şimşek yeni dönem başladı diyerek duyurdu!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan son açıklama ile birlikte ekonomide atılan adımlara ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Bakan Şimşek yeni dönem başladı diyerek duyurdu!

Bugün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan son açıklama ile birlikte ekonomide atılan adımlara yönelik bilgilendirmelerde bulunuldu. Bu kapsamda yeni dönemin başladığı hakkında değerlendirmeler yapıldı. Şimşek tarafından uygulanan politikalar hakkında konu hakkında yapılan açıklamalar şu şekildeydi;

TÜRK LİRASINDA KAN KAYBI DUYURDU!

Konu hakkında yapılan açıklamalarda "Uyguladığımız politikalarla yatırımcı güveni arttı, risk primi düştü, rezervlerimiz güçlendi ve kur oynaklığı azaldı. Türk lirasında kan kaybı durdu. Ülkemizin risk primini gösteren CDS mayısta 700 baz puanın üzerindeydi. 7 Aralık itibarıyla 336 baz puana düştü. Mayıs-Aralık döneminde Türkiye'nin risk primi 300 baz puandan fazla düşerken, gelişmekte olan ülkelerin risk primi ortalama 55 baz puan geriledi." ifadeleri ile uygulanan politikalar hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

DENGELEME YENİDEN BAŞLADI!

Bununla birlikte Bakan Şimşek tarafından KKM stoku 25 Ağustos 2023 tarihinde 3.3 trilyon TL'ydi, 1 Aralık 2023 tarihi itibarıyla bu tutar 2.7 trilyon TL'ye gerilediği açıklanarak, "Büyümede yeniden dengelenme başladı vurgusunu yaptı, daha dengeli bir kompozisyona doğru yol alıyoruz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

SONRAKİ HABER