Bakan Şimşek: Vergi denetiminde yeni dönem başlıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek vergi denetiminde yeni dönemin başladığını duyurdu. Pek çok yenilik hayata geçiriliyor...

Bakan Şimşek: Vergi denetiminde yeni dönem başlıyor

Ekonomi yönetiminin enflasyonla mücadelesi tüm hızı ile devam ederken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yeni dönemin ipuçlarını verdi. Bakan Şimşek yapmış olduğu açıklamasında dijital dönüşüm çalışmalarında son durumu aktarırken konu hakkında Vergi Denetim Kurulu ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

VERGİ DENETİMLERİNDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR!

Türkiye'de son dönemin en çok konuşulan gündem maddelerinin başında yer alan yeni vergi düzenlemesi hakkında açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek , "Yeni sistemle, vergi müfettişleriyle mükellefler elektronik ortamda bir araya gelecek, görüşmeler bu ortamda yapılacak ve tutanaklar elektronik alınacak. Elektronik tutanak, telekonferans uygulamaları, makine öğrenmesi ve yapay zeka entegrasyonları gibi gelişmelerle bir sene içerisinde ciddi bir dijital dönüşüm hedefleniyor" diyerek yeni sistem üzerinde çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Teknolojik gelişmeler bakanlığın sistemlerine entegre edilirken artık denetimler internet üzerinden de yapılabilecek. Defter ve belgeler kurulan sistem sayesinde artık elektronik ortamda vergi müfettişlerine ibraz edilebilecek. Ancak yine de nihai denetim için müfettişler ile mükellefler bir araya gelmeye devam edecekler. Vergi müfettişleri yurdun dört bir yanını gezmelerine gerek kalmadan denetimlerini gerçekleştirebilecekler. e-Uzlaşma sistemi sayesinde mükelleflere büyük kolaylıklar sağlanacak. Yine e-izah uygulaması sayesinde mükellefler internet üzerinden bulunan uyuşmazlıklar nedeniyle izaha davet edilebilecekler ve açıklamalarını internet üzerinden yapabilecekler. Yeni sistem zamandan ve giderlerden tasarruf edilmesine imkan sağlayacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER