Bakan Şimşek vatandaşların alım gücünü artıracaklarını söyledi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son aylarda vatandaşların dert yandığı alım gücüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, enflasyondaki katılıkları gidereceklerini ve vatandaşların alım gücünü kalıcı olarak yükselteceklerini ifade etti.

Bakan Şimşek vatandaşların alım gücünü artıracaklarını söyledi

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden enflasyon beklentilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Enflasyon beklentilerindeki iyileşmenin program hedeflerini desteklediklerini ifade eden Şimşek, alım gücünün artacağını söyledi.

ENFLASYON BEKLENTİSİ DE GERİLECEK

Enflasyon beklentisinin yıl sonu için yüzde 43,1’e gerilediğini ifade eden Şimşek, bütçe açığının da gelecek yıl yüzde 3,1’e düşmesini hedeflediklerini ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Fiyat istikrarını sağlamak için politikalarımızı eşgüdüm içerisinde sürdüreceğiz. Enflasyondaki yapısal katılıkları da gidererek, vatandaşlarımızın alım gücünü kalıcı olarak artıracağız” dedi.

Bakan Şimşek vatandaşların alım gücünü artıracaklarını söyledi

ALIM GÜCÜ KALICI OLARAK ARTACAK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon beklentilerine yönelik sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Enflasyon beklentilerindeki iyileşmenin program hedeflerini desteklediğini vurgulayan Bakan Şimşek, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Dezenflasyondaki belirginleşmeyle yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 43,1’e geriledi. 11 aydır azalan 12 ay ve 24 ay sonrası enflasyon beklentileri ise sırasıyla yüzde 27,5 ve yüzde 18,4 oldu. Son 3 ayda 23,5 puan gerileyen yıllık enflasyonun eylülde yüzde 50’nin altına inmesi bekleniyor. 2024 yılında yüzde 4,9 seviyesinde öngördüğümüz bütçe açığının milli gelire oranını gelecek yıl yüzde 3,1’e düşürmeyi hedefliyoruz. Böylece mali disiplin dezenflasyona güçlü destek sağlayacak. Fiyat istikrarını sağlamak için politikalarımızı eşgüdüm içerisinde sürdüreceğiz. Enflasyondaki yapısal katılıkları da gidererek, vatandaşlarımızın alım gücünü kalıcı olarak artıracağız”

ARA ZAM YAPILMAMIŞTI

Geçtiğimiz 2 yıl boyunca asgari ücrete gelen ara zam bu yıl yapılmadı. Pek çok kişi yıl başında aldığı maaş ile geçinmeye çalışırken vatandaşlar yıl sonuna yaklaşıldıkça alım gücünün gittikçe azaldığını dile getiriyordu. Bakan Şimşek’in açıklamasına göre önümüzdeki dönemlerde vatandaşların alım gücü kalıcı olarak artış gösterecek.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER