Bakan Şimşek TCMB'nin yurt içi bankalarla yaptığı swap stokunu değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomik verileri değerlendirmeye devam ederken bu kez swap stokuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Şimşek TCMB'nin yurt içi bankalarla yaptığı swap stokunu değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomik verileri değerlendirmeye devam ederken yaptığı açıklamalar da vatandaşların gündeminde yer alıyor. Ekonomik değerlendirmelere ilişkin bilgi sahibi olmak isteyenler bakan ve bakanlık açıklamalarını takip etmeyi sürdürürken bu kez Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten açıklama geldi.

Bakan Şimşek, TCMB'nin yurt içi bankalarla yaptığı swap stokunu değerlendirdi. Söz konusu değerlendirmeyi sosyal medya hesabı X (Twitter) üzerinden yayımlayan Bakan Şimşek, stokun gerilediğini ifade etti.

BAKAN ŞİMŞEK: “TCMB'NİN YURT IÇI BANKALARLA YAPTIĞI SWAP STOKU 2023 YILI ZİRVESI OLAN 64,5 MİLYAR DOLARDAN 144 MİLYON DOLARA GERİLEDİ”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yurt içi bankaların swap stokuna ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayımladı. Bakan Şimşek, X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada TCMB'nin yurt içi bankalarla yaptığı swap stoku 2023 yılı zirvesi olan 64,5 milyar dolardan 144 milyon dolara geriledi” değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Şimşek TCMB'nin yurt içi bankalarla yaptığı swap stokunu değerlendirdi

“Kararlılıkla uyguladığımız program sayesinde riskler azalıyor, finansal piyasalarda normalleşme sürüyor. Parasal aktarım mekanizmasını güçlendiren bu durum dezenflasyon sürecine de önemli katkı sağlayacak.” ifadelerine yer verdi. Bakan Şimşek, çeşitli verileri sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirmeye devam ederken ekonomik veriler de gündemin en önemli konu başlıkları arasında yer alıyor.

SONRAKİ HABER