Bakan Şimşek TCMB'nin Piyasa Katılımcıları Anketi sonrası değerlendirmelerde bulundu

TCMB'nin Temmuz ayı Piyasa Katılımcıları Anketi sonrası değerlendirmelerde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden yazılı bir açıklama yayımladı.

Bakan Şimşek TCMB'nin Piyasa Katılımcıları Anketi sonrası değerlendirmelerde bulundu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yıl sonu dolar kuru tahminini ve enflasyon beklentisi takip ediliyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı. TCMB yıl sonu anketine göre yıl sonu dolar kuru tahmini ile enflasyon beklentisi açıkladı.

TCMB, reel ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 65 katılımcıyla gerçekleştirdiği temmuz ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ni yayınladı. TCMB anketine göre piyasa katılımcılarının yıl sonu tüketici fiyatları (TÜFE) beklentisi yüzde 43,52'den yüzde 42,95'e geriledi. Yayımlanan anket sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten açıklama geldi.

“DEZENFLASYON SÜRECİ ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA DAHA DA BELİRGİNLEŞECEK”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TCMB temmuz ayı Piyasa Katılımcıları Anketi sonrası sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirmelerde bulundu. Temmuz ayı Piyasa Katılımcıları Anketi sonrası değerlendirmelerde bulunan Bakan Şimşek, “Temmuzda aylık enflasyonda geçici etkiler kaynaklı artış olmasını beklemekle birlikte yıllık enflasyonda belirgin bir düşüş öngörüyoruz. Dezenflasyon süreci önümüzdeki aylarda daha da belirginleşecek” ifadelerini kullandı.

Bakan Şimşek TCMB'nin Piyasa Katılımcıları Anketi sonrası değerlendirmelerde bulundu

Bakan Şimşek TCMB'nin Piyasa Katılımcıları Anketi sonrası değerlendirmelerde bulundu - Resim : 2

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi sonrası yıl sonu enflasyon beklentisinin yüzde 43’e, 12 ay sonrası için yüzde 30’a ve 24 ay sonrası için yüzde 19,3’e düştüğünü ifade eden Bakan Şimşek, “Orta Vadeli Program’ı (OVP) açıkladığımızdan beri 12 ay ve 24 ay sonrası enflasyon beklentileri kesintisiz geriledi. Gerçekleşen yıllık enflasyonun yükselişte olduğu bu dönemde beklentilerin iyileşiyor olması dezenflasyona yönelik politikalarımızın başarılı olacağına yönelik inancı göstermektedir.” ifadelerini kullandı.

Bakan Şimşek TCMB'nin Piyasa Katılımcıları Anketi sonrası değerlendirmelerde bulundu - Resim : 3

Enflasyonda belirgin bir düşüş olduğunun altını çizen Bakan Şimşek, sıkı para politikasının kararlılıkla uygulanacağını da önceki açıklamasında belirtti.

SONRAKİ HABER